avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... De cand sunt din nou asigurata?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

De cand sunt din nou asigurata?

Din august 2021 nu mai sunt angajata, avand (din 2018) un PFA cu care voi continua sa functionez. Fiind angajata pana in iulie si avand pe PFA un venit sub plafon, nu am platit CAS si CASS. De cand sunt din nou asigurata?
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Lavi N , utilizator 13:04, 13 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data incetarii contractului de munca o sa mai fiti asigurata o perioada de inca 3 luni de zile. Apoi, daca doriti sa continuati cu PFA-ul va trebui sa incheiati un contract de asigurare cu Casa de Sanatate si Casa de Pensii sa platiti din nou CASS si CAS, sau sa va angajati din nou in alta parte chiar si part-time.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat Benafflek Benafflek Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care voi fi angajat part-time la stat si eu am deja un PFA activ la care platesc doar impozitul pe venit si pe care vreau ... (vezi toată discuția)
Pfa cu angajat full time, daca mai trebuie sa plateasca contributii sociale in plus? CristiP112 CristiP112 Buna ziua, Am un PFA care in anul 2023 a realizat un profit intre 12 si 24 salarii minime brute. Pe acest PFA am un angajat care a fost plătit cu salariul ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc sănătate pe 2018? pfa nae2012 nae2012 Bună ziua. Sunt pfa in 2018 am realizat aproximativ 20.000 net iar când am depus declarația unica nu am bifat nimic la sănătate. Totuși pe siteul casei ... (vezi toată discuția)