Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o pb de succesiune care vreau sa se desfasoare cat mai amiabil chiar daca e vorba de o casa modesta la tara.
Eu si verisorul meu primar suntem singurii mostenitori legali acceptanti si verisorul meu a decis sa faca succesiunea prin instanta.
Reclamantul (el) solicita :
1. Sa se constate deschisa succesiunea avand drept unici mostenitori legali acceptanti pe reclamant si parata iar masa succesorala se compune din imobilul strada….nr….. localitatea
2. Sa se dispuna atribuirea masei succesorale mai sus descrisa catre reclamant si parata
3. Sa se dispuna sistarea starii de indiviziune prin atribuirea imobilului in natura reclamantului cu obligarea la o sulta catre parata reprezentand echivalentul banesc al cotei sale de proprietate
4. Sa se dispuna intabularea in c.f. al dreptului sau de proprietate asupra intregului imobil mai sus descris, cu titlul de mostenire legala si partaj.
5. Cu cheltuieli de judecata in caz de opunere la admiterea actiunii
Ca MOTIVE se invoca faptul ca reclamantul si parata suntem unicii mostenitori legali acceptanti ai succesiunii iar intrucat imobilul nu este comun partajabil in natura , se impune imparteala lui prin atribuirea sa catre reclamant cu obligarea la plata unei sulte catre parata
In drept art 963 si urm NCC, art.980 si urm. NCPC art.453
Intrebarea mea, a “Paratei” este urmatoarea: am primit citatia pe o adresa unde nu locuiesc si doar printr-o pura intamplare mi-a fost inmanata de o persoana binevoitoare dar mult dupa cele 25 de zile pt a face intampinare prin care sa mi fac cunoscuta adresa si contul bancar
Ori eu in intampinare nu doresc sa contrazic solicitarea reclamantului, este corect faptul ca doreste sa mi plateasca o sulta oarecare.
1. Ce trebuie eu sa fac acum de vreme ce termenul de intampinare a trecut ?
2. Ce s-ar intampla daca reclamantul nu ar comunica adresa mea exacta ? Cum s-ar solutiona cauza ?
In comunicarea de la judecatorie scrie ca am obligatia de a depune intampinare in termen de 25 zile sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii.
3.Ce inseamna asta ? eu nu mai am ce probe sa depun, sunt de accord cu sulta aceea, oricare ar fi ea. Nu vreau sa renunt la aceasta succesiune pt ca am inteles ca nu poti renunta partial la o mostenire ori eu am facut succesiunea dupa parintii mei acum 10 ani, acest « imobil » este un rest uitat
Cu multumiri si cu scuze ca nu am putut concentra intr-un text mai scurt
În.mod normal fiind vorba despre ceva bani ar fi trebuit să vă adresați unui avocat pt a va reprezenta în proces sau macar pt a va redacta apararile/întâmpinarea.Daca termenul e depasit faceți un punct de vedere pe care iln
intitulati concluzii scrise în care menționați poziția dvs.Sulta se va stabili în urma unei expertize nu va plăteste 3 lei sau cat considera reclsmantul ci cat rezultă din expertiză.Indicati adresa dvs.Pt a vi se comunica citatiile,sentința acolo unde locuiti în fapt, ar fi bine să supravegheați desfășurarea procesului.