avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelămurire în caz de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelămurire în caz de partaj

Bună seara. În data de 2 august 2021 am divorțat de comun acord la notar, iar minorei în vârstă de 11 ani I s_a stabilit domiciliu la mine, iar custodia ei fiind comuna.
Soțul meu a mai fost căsătorit, în urma căsătoriei a rezultat un copil care în momentul de față este major.Sotul nu a făcut partajul cu prima soție, având bun comun un apartament.
În acest apartament am locuit și eu cu soțul, timp de 17 ani, din care 14 ani căsătoriți, din căsătorie rezultând minora
Menționez faptul ca fostul soț nu a făcut partajul cu prima soție deoarece aceasta a fost reclamata pentru abandon de familie, iar pe mine, timp de 17 ani tot "m_a dus cu zăhărelul"
În timpul căsătoriei mele cu acesta, am achiziționat un autoturism Seat altea xl din 2009
Se poate face partaj in acest caz doar pe autoturism sau și pe apartament?
Menționez faptul ca lucrez de 15 ani, având un salariu mediu de aproximativ 6500 lei/lună în momentul de față
Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2021
Mikkutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mikkutza , utilizator 08:03, 8 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partaj pe apartament va face cu fosta soție, nu cu dvs. Puteți să cereți partajul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, respectiv a autoturismului sau a altor bunuri, dacă acestea există.
Am înțeles. Va mulțumesc frumos

Adrian ALBU a scris:

Partaj pe apartament va face cu fosta soție, nu cu dvs. Puteți să cereți partajul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, respectiv a autoturismului sau a altor bunuri, dacă acestea există.

acest răspuns util
daca ati investit in casa, aveti un drept de creanta, puteti solicita o suma de bani.
acest răspuns util
Bună dimineața. Am investit mult mai mult decât va puteți imagina, plus datorii pe numele lui. Nu contest ca și el a contribuit, dar nu în egala măsură, eu având venit mai mare
Va mulțumesc frumos pentru răspuns și va doresc o zi minunata

gi-jane2 a scris:

daca ati investit in casa, aveti un drept de creanta, puteti solicita o suma de bani.

Ultima modificare: Duminică, 8 August 2021
Mikkutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil catalinaduduianu catalinaduduianu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat de sotul meu in urma cu 10 ani, din casatoria noastra rezultand un copil. El s-a recasatorit, avand ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 6 ani de la divort carmenbuffi carmenbuffi In septembrie 2007, dupa 7 ani de casatorie, am divortat de sotul meu dar nu am facut partaj. Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, banii provenind ... (vezi toată discuția)