avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Taxa eliberare licenta de autorizare si functionare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Taxa eliberare licenta de autorizare si functionare

Buna ziua!
Suntem o scoala particulara si de curand am primit licenta de autorizare si functionare din partea DSP-ului.
Printre documentele depuse la dansii pentru acordarea licentei a fost si o chitanta prin care initial ni s-a spus ca trebuie sa pltim o taxa de 300 de lei, taxa pe care am si platit-o. Ulterior, reprezentantul DSP-ului ne-a spus ca scolile sunt SCUTITE de la plata acestei taxe si ca putem solicita returnarea acestei sume.
Rugamintea noastra este sa ne ajutati in identificarea textului din lege prin care scolile sunt scutite de la o asemenea taxa. Taxa se numeste "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare".
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2021
valentinmitrachee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:33, 13 August 2021
Bună ziua,

Cred că puteți trece în cererea de restituire Art. 4 (4) din Ordinul 1030/2009:

(4) Pentru autorizarea sanitară în baza declarației pe propria răspundere nu se percep tarife.
[ link extern ]

În Anexa 2 a acestui ordin e lista activităților care se autorizează în baza declarației pe propria răspundere, iar codurile CAEN pentru învățământ sunt printre ele.
Va multumesc frumos pentru ajutor
Cu plăcere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie sanitara functionare danmarianpopescu danmarianpopescu As dori sa stiu daca pentru activitatile care se autorizeaza in baza declaratiei pe propria raspundere si anume codurile CAEN 4711 si 4729 trebuieste mers la ... (vezi toată discuția)
Autorizatii, avize cod caen 8552 Cata B Cata B Buna ziua! Pentru un S.R.L cod CAEN 8552 sunt necesare autorizatii/avize suplimentare in afara de cea emisa de Registrul Comertului in urma declararii ... (vezi toată discuția)
Aviz dsp AncaIosub AncaIosub Buna ziua, Va solicit opinia opinia dvs referitor la urmatoarea situatie: Firma mea se ocupa cu productia de proteze si orteze, avand cod CAEN 3250 ... (vezi toată discuția)