avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am fost cu un prieten în mașină, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am fost cu un prieten în mașină, acestuia fiindu-i ...

Bună ziua. Am fost cu un prieten în mașină, acestuia fiindu-i confiscat permisul pe o perioada de o luna. Acesta avea dovada ca mai poate circula înca 2 saptamani cu masina, după acele 2 săptămâni nu și a dat seama ca ia expirat, ne-a oprit politia, urmând sa ii facă dosar penal. Ne-a luat declarații. Am declarat amândoi ca nici unu din noi nu știa ca acestuia ia expirat dovada ca poate circula cu mașina. Polițista mi-a spus ca pentru declarația mea, nu e nevoie sa mai fiu chemat în instanta sau ceva de genul pe post de martor. Întrebarea mea este, ma afectează cu ceva dacă sunt martor la procesul verbal sau chiar sa ma cheme în instanta pe post de martor, îmi apare în cazier lucrul acesta? Eu as dori sa plec din tara, dacă ma cheamă pe post de martor când eu sunt plecat din tara, ce fac?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
David012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 07:27, 10 August 2021
Buna dimineața,

Înțeleg că deja ați dat o declarație în cursul urmăririi penale, in fata unui polițist.

Faptul că dvs dați o declarație nu va dăunează și, in niciun caz, nu apare în cazierul judiciar.

Daca prietenul dvs este trimis în judecată și recunoaște fapta nu mai este necesar sa fiți audiat în calitate de martor.

Daca nu recunoaște fapta și sunteți citat sa vă prezentați, este necesar sa o faceți, in caz contrar putand fi amendat.

Exista totuși și posibilitatea că instanța să nu insiste in audierea dvs daca va aflați în străinătate (depunând și o copie a contractului de muncă) și comunicati că sunteți în imposibilitate de a va prezenta.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au retinut documentele masinii fara motiv marius_matca marius_matca va slut pe toti acum o luna in urma mam tezit cu un agent de politie la mn acasa cerandu_mi documentele masini si personale,dupa cateva zile ma cheama la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt. numere expirate(care nu apartineau masinii) . cum pot scapa doar cu amenda penala ? alex.bavaria alex.bavaria Am fost prins cu un set de numere expirate din 2008.Care nu apartineau masinii , mi s-a suspendat dreptul de a conduce si m-am ales cu dosar penal,iar acum ... (vezi toată discuția)
Tractat autovehicul cu numere expirate the_best the_best M-i s-a intamplat urmatoarea situatie in dragomiresti!!! Am tractat un prieten cu un cablu el conducand un autoturism cu motorul spart pt al duce la fier ... (vezi toată discuția)