Buna ziua!
Va rog, am nevoie de o informatie legata de o mostenire.
Va multumesc anticipat!
Tata s-a stins acum mai bine de doua decenii.
Cu rudele din partea dumnealui nu am pastrat legatura. Ne-am intalnit o singura data, la notar, acum mai bine de zece ani, pentru ca matusile si unchii voiau sa vanda un teren agricol. Eu, fiind mostentoare a tatalui meu, vanzarea nu se putea face, fara sa fiu de acord si fara sa primesc contravaloarea partii mele.
Teren agricol vandut, punct relatiei.
Nu am cerut niciodata informatii despre casa bunicului, pentru ca nu m-a interesat. Si nici nu mi s-a spus ce s-a facut cu aceasta.
Am primit acum o adresa de la primaria localitatii in care se afla casa bunicului. Am sunat si mi s-a spus ca impozitul pe acea casa nu a fost platit- o suma deloc neglijabila si ca noi suntem proprietari- matusile, unchii si eu.
Doamna de la primarie mi-a spus ca exista o CHITANTA DE MANA (?!?), din care reiese ca si casa bunicului, si terenul aferent au fost vandute unui domn.
Cand si cine a semnat chitanta de mana (?!?) nu stiu- NICIODATA rudele nu mi-au spus ceva de acea casa si, repet, nici nu am cerut socoteala pentru aceasta.
Sunt tare mahnita- nu atat pentru suma, cat pentru ...uratenia situatiei.
Va rog, ce pot face in aceasta situatie, fiindca sunt hotarata sa nu platesc NICIUN LEU. Nu vreau sa platesc, nu pentru ca nu am primit bani din vanzare, ci pentru anii mei de copilarie....
Gand bun!
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca sa nu platiti cota parte pt acea casa, trebuie sa dovediti ca nu sunteti proprietar pe acea casa,
Luati legatura cu rudele sa ii spuna celui ce a cumparat ca are de plata sau sa plateasca ele.
A trebui lamurita problema acelei case, cu cat trece timpul, lucrurile se complica.
Chitanta de mana
pedro72
Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)