avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare permis retinut pt. alcool pana la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare permis retinut pt. alcool pana la pronuntarea hotararii definitive

Buna ziua,

Am fost prins conducand cu alcool in sange peste limita legala, apoi a urmat partea cu IML, ancheta la politie, iar zilele trecute am primit citatie sa ma prezint la tribunal pentru fond peste 2 luni.

Exista o cale sa-mi recuperez temporar permisul de conducere pana la hotararea definitiva definitiva a curtii?

Am inteles ca se poate rezolva cu un certificat de grefa ce trebuie prezentat la Politia Rutiera. E adevarat ? Detaliile sunt bine venite.

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: abc_abc30 , utilizator 21:47, 16 Ianuarie 2010
Despre recuperarea permisului pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile de achitare nici nu poate fi vorba.
In situatia in care permisul v-a fost ridicat in mod preventiv si nu in vederea anularii,la cererea dvs.instanta se poate pronunta daca vi se poate prelungi dreptul de a conduce.
Asa,ca fapt divers,poate ne puteti comunica ce alcoolemie a fost inregistrata si daca s-a facut si recalcularea acesteia.
Repet faptul ca am ajuns in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului peste limita legala, fapt constatat ca urmare a recalcularii IML. Am trecut prin faza de cercetare si am ajuns la tribunal.

Intrebarea mea este daca pot obtine temporar dreptul de a conduce autovehicule (pana la comunicarea unei hotarari definitive).

Am rugamintea sa-mi scrie doar cei care cunosc problema in realitate, nu cei care-si dau cu parerea.

Cu respect
Rapunsul pertinent il veti primi de la un coleg penalist. Eu pot sa va spun din experienta personala, tot pe un caz similar (refuz de recoltare probe biologice cu carnet de conducere retinut) ca pentru restituirea permisului s-a facut cerere la procurorul de caz... acesta a dat rezolutie negativa pe cerere. Cam asta se inampla in general, am inteles. Dosarul este inca in cercetare penala iar petentul nu are carnet si nici nu va avea curand.
R. a scris:

Rapunsul pertinent il veti primi de la un coleg penalist. Eu pot sa va spun din experienta personala, tot pe un caz similar (refuz de recoltare probe biologice cu carnet de conducere retinut) ca pentru restituirea permisului s-a facut cerere la procurorul de caz... acesta a dat rezolutie negativa pe cerere. Cam asta se inampla in general, am inteles. Dosarul este inca in cercetare penala iar petentul nu are carnet si nici nu va avea curand.

Merci, astept raspunsul colegului penalist. Inteleg gravitatea lucrurilor si sunt oarecum resemnat. Nu am mare nevoie de permis, dar sper ca se poate obtine pana la solutia finala. Am deja 11 luni de la data problemei,

In prezent am nevoie de un avocat competent si imi pare rau ca il caut in stadiul acesta. Initial lucrurile pareau simple....

Multumesc,
In situatia de fata, raspunsul este clar si este negativ.
Legea este foarte clara cu privire la asemenea fapte si nu lasa posibilitati de dubiu

Alte discuții în legătură

Permis retinut fara drept de a conduce, depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice - urmari? NORMIZD NORMIZD Unui prieten, i-a fost retinut permisul fara drept de a conduce,fiind depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice(in timpul serviciului-pe timp de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere deyutzaferi deyutzaferi daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????[/quot][quot] (vezi toată discuția)