avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna dimineata! Zilele trecute am depus o plangere la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna dimineata! Zilele trecute am depus o plangere la politie ...

Buna dimineata! Zilele trecute am depus o plangere la politie pentru faptul ca s-a realizat o tranzactie din contul bancar fara acordul si stirea mea. Am nevoie de o copie xerox a plangerii pentru a o depune la banca sa mi se restituie suma respectiva. Unde pot solicita acest lucru?
La politie, unde ati depus plangerea. Dar nu v-au dat un nr de inregistrare?
Verificati si cu banca cine mai era imputernicit/a pe contul dvs.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Georgiana Ciocoveanu, Avocat
Cei de la bancă v-au spus că aveți nevoie de copie după plângere ca să vă restituie banii, sau de ce aveți nevoie de copie?
Întreb pentru că, dacă persoana a făcut tranzacția folosind date pe care doar dvs. ar fi trebuit să le știți, e greu de crezut că o să vă despăgubească banca în locul persoanei care i-a folosit.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Emilika40, utilizator
Mi s-a oferit un numar de inregistrare "provizoriu", pe un biletel spunandu-mi ca nu au voie sa imi dea o copie a plangerii. Nu era nimeni imputernicit pe contul meu.

Georgiana Ciocoveanu a scris:

La politie, unde ati depus plangerea. Dar nu v-au dat un nr de inregistrare?
Verificati si cu banca cine mai era imputernicit/a pe contul dvs.

Exact. Mi s-a spus ca daca nu depun copie, sesizarea mea va fi nefondata si imi vor aplica o taxa pentru asta.

Emilika40 a scris:

Cei de la bancă v-au spus că aveți nevoie de copie după plângere ca să vă restituie banii, sau de ce aveți nevoie de copie?
Întreb pentru că, dacă persoana a făcut tranzacția folosind date pe care doar dvs. ar fi trebuit să le știți, e greu de crezut că o să vă despăgubească banca în locul persoanei care i-a folosit.

E absurd și ilegal să vi se aplice taxă pentru sesizare nefondată.

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals ARA13 ARA13 Buna ziua, Am avut un cont bancar, pe care fostul meu prieten era imputernicit, iar eu titular; in anul 2009, la scurt timp dupa ce ne-am despartit, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme cu contul bancar daniela00 daniela00 am si eu o problema .am dat contul bancar unei persoane iar dansa a tepuit persoane cu contul meu.iar acum pe numele meu este un dosar penal.pot face puscarie ... (vezi toată discuția)
Refuz de plată otp bank tranzacții neautorizate +card pierdut ... Bogdan100111 Bogdan100111 Refuz de plată OTP BANK Tranzacții neautorizate +card pierdut Am pierdut cardul ,mi-am dat seama după 3 zile, între timp s-au efectuat tranzacții foarte ... (vezi toată discuția)