avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate iesi din indiviziune la un loc de veci? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate iesi din indiviziune la un loc de veci? Suntem 10 mostenitori ...

Mostenire cota parte loc de veci 1/10.
Suntem 10 mostenitori pt un loc de veci , cate 1/10 fiecare. la succesiune nu s-a facut vreun angajament in scris la notar in ceea ce priveste ingrijirea mormantului si plata taxelor anuale.Dupa cativa ani ,marea majoritate "se dau disparuti, ocupati" ,si a ramas sa platesc eu.Locul a fost concesionat de decdat pe perioada nedeterminata. Ce pot face sa ies din "sherparia asta"? Am gasit un alt mostenitor si am facut actele de donatie, dar inainte de a expira adeverinta pt notar a dat inapoi, tot din aceeasi cauza: obligatia de plata pe care o va avea pe multi ani de acum incolo fara ca ceilalti sa se intereseze sau sa participe..Orice sfat m-ar ajuta: se poate iesi din indiviune cumva? peste ani, pot eu sa dovedesc ca eu am platit? (chitanta emisa la plata nu este pe numele meu, ci al tuturor mostenitorilor- adica cine are originalul poate dovedi ca a platit?), pot sa donez cota 1/10 unei persoane straine de succesiune? S-ar incumeta vreun (cumparator)concesionar sa inceapa sa cumpere locul de la 10 procente? Va multumesc mult pt orice sfat . Vreau sa ies din serparia asta si caut o solutie
Cel mai recent răspuns: Mikaela D , utilizator 20:29, 12 August 2021
Bună ziua, cu siguranță că se poate ieși din indiviziune. Se pare însă că trebuie să discutați serios cu toți moștenitorii, poate să-i invitați la o mediere. Altfel, dacă nu se va dori, vă rămâne calea instanței. Puțin probabil ca cineva străin să dorească să preia partea dvs., fără certitudinea că și ceilalți vor dori să o facă. Delicată treaba și cu plata, va fi greu să dovediți, în lipsa recunoașterii din partea celorlalți, că ați suportat singur plata taxelor. În orice situație, dacă veți putea dovedi, ar trebui să fiți despăgubit. Încercați, de acum înainte, să solicitați chitanța doar pe numele dvs. Discutați deci cu toți și căutați opțiuni viabile . Vă recomand să contactați un mediator.
Din cate cunosc există o practica judiciară in sensul ca nu se poate iesi din indiviziune pt un loc de veci datorita faptului ca in general acestea sunt concesionate de la administratia cimitirelor,chiar dacă concesiunea e pe termen mai lung .Daca ar fi de acord probabil s ar putea rezolva la notar,dacă nu sunt în instanța șansele sunt mici.Daca ar fi cimitir privat,cu locul de veci vândut si nu concesionat s ar putea discuta..
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc pentru raspuns! O sa intreb daca mi se poate elibera chitanta pe numele meu.De intalnit toti nici o sansa: au plecat in diverse tari, unii nici nu au lasat nr de telef ( am aflat de la terti cu aproximatie prin ce tari sunt si cine stie daca raman acolo sau se deplaseaza) Si partea cea mai delicata este ca sunt singura care am buletin in orasul cu locul de veci ; daca nu este platit banuiesc ca eu sunt singura care o sa primesc instiintare de la financiar (sau daca imi trebuie vreo adeverinta de la financiar,va fi inregistrata datoria totala.
Va multumesc inca odata!
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Mikaela D, utilizator
Multumesc pentru raspuns! Nu este cimitor privat. Nu intentionez sa recurg la instanta chiar daca ar fi posibil (ar fi mai mare cheltuiala decat plata taxelor) .ramane doar sa astept, si cand va veni in tara vreunul din ceilalti mostenitori sa vobesc cu fiecare, sa cumpar (cesionez partea fiecaruia )pe rand, dupa care sa pot sa fac la randul meu cesiunea finala. Alta modalitate nu prea vad , in momentul asta niciunul din noi nu vrea sa cumpere.
Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Mikaela D, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara si la multi ani! am o intrebare legata de un loc de ... carmenT64 carmenT64 Buna seara si La multi ani! Am o intrebare legata de un loc de veci . Printr-o hotarare judecatoreasca emisa in 2020, am ramas in indiviziune fortata asupra ... (vezi toată discuția)