avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Curs platit-nu s-a desfasurat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Curs platit-nu s-a desfasurat

Buna ziua,

In decembrie anul trecut am achitat la "pret promotional", doua cursuri de formare, unul deja incepuse si m-am inrolat din mers, la al-doilea trebuia sa fiu anuntata cand incepe. Intial a fost anuntata ca in martie-aprilie, nu s-a mai intamplat nimic. Am solicitat adeverinta de formare pentru primul curs nu mi-au eliberat, am solicita sa ma retrag si sa mi se dea banii inapoi: mi s-a spus ca am semnat un contract ( si termenul de retragere este de 15 zile, in conditiile in care cursul 2 nu a inceput) si ca nu primesc niciun ban. I-am rugat sa imi spuna macar cand incepe cursul...mi-au promis ca in iulie. Nu s-a intamplat nimic. Cum as putea sa imi recuperez banii?
In contract sunt prevazute urmatoarele obligatii:
2.2. Prestatorul îşi rezervă dreptul de a amâna organizarea cursului din motive obiective.
2.3. In situatia mentionată la pct. 2.2., beneficiarul are opţiunea transferului la un alt curs din programa [editat], prin transmiterea unui mail de confirmare a opțiunii alese la adresa de e-mail [editat]

6. Drepturile si obligatiile prestatorului
6.1. Să presteze serviciile contractate cu profesionalismul şi promptitudinea cuvenite angajamentului contractual asumat.
6.2. Să asigure evaluarea corespunzătoare a cursantilor şi să elibereze certificate de participare si/sau absolvire (în cazul în care cursul se finalizează cu proiect de absolvire).
6.3. Prestatorul detine drepturile de autor asupra suportului de curs, orice utilizare a acestuia, prin orice mijloc fiind permisă doar în urma unui accept prealabil scris din partea prestatorului.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 14:02, 13 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Și drepturile cursantului care sunt?

Am solicitat adeverinta de formare pentru primul curs nu mi-au eliberat

Adeverință de formare... Ce mai e și aia? :) Faceți reclamație la ANPC.
Aveți mailuri prin care să dovediți ce spuneți? E important.

Cum as putea sa imi recuperez banii?

Mergeți cu contractul la un avocat. E posibil să găsească motive pentru o notificare care să îi facă să-i restituie.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit recenziile pe care le au pe Google. Sunt câțiva foști cursanți care și-au recuperat banii după ce au apelat la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, în luna februarie m-am înscris la un curs online ... Otilia_1 Otilia_1 Bună ziua, în luna februarie m-am înscris la un curs online cu durata de 4 luni . Prețul acestuia era de 4800, ce se puteau achita integral sau în 4 rate ... (vezi toată discuția)
Curs de calificare someri abuzuri !!! ocuta ocuta Buna ziua, Sunt somera in cadrul ALOFM Bucuresti si m-au obligat sa particip la un curs de calificare in engleza. Inainte de inceperea cursului, ... (vezi toată discuția)
Diploma suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul in care un trainer de vanzari sustine cateva ore (are diploma de formator, insa actioneaza si ca angajat al unei societati ce ... (vezi toată discuția)