avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - decedat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - decedat

Sotul meu a avut un accident grav in urma caruia un om a decedat. Masina lui a fost in regula insa a decedatului avea nr. false si nu era nici inregistrata. Nici unul nu si-a respectat banda de circulatie si asa s-a produs incidentul. Daunele pe care i le va cere familia decedatului nu vom avea cum sa le platim si am inteles ca se va face executare silita pt c are sotul. Am 2 copii si nu vreau sa raman in strada sa nu am un acoperis pe care sa le ofer . ce sa fac?
Casa este trecuta pe numele amandurora , am construit totul dupa casatorie. Este posibil sa ma scoata din casa cu copiii? eu una n-am nici un drept la ce am construit impreuna? va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva sfaturi caci nu vreau sa imi cresc copii pe strada, nu avem altundeva unde sa mergem.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Rus Dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:10, 13 Ianuarie 2010
Daca a avut asigurare RCA, totul este in regula, daca nu sotul dvs va trebui sa raspunda cu bunurile proprii sau va fi obligat sa plateasca o suma ce va reprezenta daune materiale si daune morale familiei decedatului.
Cel mai bine ar fi sa va reprezinte inca din faza UP un avocat.
Succes!
elenaerdei a scris:

Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru cheltuielile facute in procesul penal,acestea vor ramane in sarcina sotului dumneavoastra.

depinde la ce va referiti pt ca rca-ul acopera inclusiv onorariu avocat. Totul in limita plafonului admis.
Chiar daca se solutioneaza in cadrul procesului penal si latura civila,cheltuielile nu sunt acoperite in baza asigurarii RCA.La acest aspect m-am referit.Este un caz in care asiguratorul este exonerat de garantie.Onorariul avocat nu este acoperit.

dorians a scris:

elenaerdei a scris:

Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru cheltuielile facute in procesul penal,acestea vor ramane in sarcina sotului dumneavoastra.

depinde la ce va referiti pt ca rca-ul acopera inclusiv onorariu avocat. Totul in limita plafonului admis.

Problema cu plafonul admis constituie marea problema pe latura civila a cauzei.
De aceea are nevoie de avocat, ca sa se apere cat de bine poate.
elenaerdei a scris:

Chiar daca se solutioneaza in cadrul procesului penal si latura civila,cheltuielile nu sunt acoperite in baza asigurarii RCA.La acest aspect m-am referit.Este un caz in care asiguratorul este exonerat de garantie.Onorariul avocat nu este acoperit.

RISCURI ASIGURATE
3. Asiguratorul acorda despagubiri pentru:
a) sumele pe care Asiguratul este obligat se le plateasca cu titlu de despagubire si cheltuieli de judecata pentru prejudiciile de care este raspunzator fata de terte persoane pagubite ca urmare a vatamarii corporale sau decesului, precum si avarieri sau destrugerii unor bunuri printr-un accident produs de autovehiculul asigurat;
b) cheltuielile facute de asigurat in procesul civil, daca a fost obligat la despagubire: cheltuielile pentru onorariul de avocat, taxele judiciare si cheltuielile de expertiza, dovedite cu acte.

4. Despagubirile de acorda pentru pagube produse ca urmare a avarierii ori distrugerii bunurilor care se aflau in afara autovehiculului asigurat care a produs accidentul si a vatamarii corporale sau decesului tertelor persoane.

sincer acum nu mai stau sa caut legislatia dar va puteti convinge si intrand pe site-urile unor companii de asigurari (sau evident in norme). Este de NOTORIETATE ca rca acopera -aproape- totul in situatii normale( in limita plafonului) L 23/2000 parca e. Daca nu o gasiti dati un mail si o trimit:))

@lasoschi
Avocat oricum trebuie :rofl: ca daca nu te trage in jos la daune de pleci mai sarac decat ai intrat. Plafonu` pe 2010 e parca 500.000 euro pt materiale si 2.500.000 pt morale (vatamari decese etc.) Nu ai cum sa atingi plafonul la o sg. victima.

aaa si anul trecut a fost parca 300.000 cu 1.500.000
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
dorians, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurare rca deces sssmirel sssmirel Buna ziua....Acum cativa ani am avut un accident auto. Unul din pasagerii autoturismului meu a decedat. Recent sa incheiat si procesul Am primit o condamnare ... (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Despagubiri rca corneliastefan corneliastefan Este despagubit un asigurat care are doua masini in situatia in care loveste cealalta masina care ii apartine si care este condusa sa zicem de sotie,sau care ... (vezi toată discuția)