avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - decedat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - decedat

Sotul meu a avut un accident grav in urma caruia un om a decedat. Masina lui a fost in regula insa a decedatului avea nr. false si nu era nici inregistrata. Nici unul nu si-a respectat banda de circulatie si asa s-a produs incidentul. Daunele pe care i le va cere familia decedatului nu vom avea cum sa le platim si am inteles ca se va face executare silita pt c are sotul. Am 2 copii si nu vreau sa raman in strada sa nu am un acoperis pe care sa le ofer . ce sa fac?
Casa este trecuta pe numele amandurora , am construit totul dupa casatorie. Este posibil sa ma scoata din casa cu copiii? eu una n-am nici un drept la ce am construit impreuna? va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva sfaturi caci nu vreau sa imi cresc copii pe strada, nu avem altundeva unde sa mergem.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Rus Dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:10, 13 Ianuarie 2010
poate ca nu va va conveni solutia pe care o propun dar cred ca este foarte legala si corecta si v-ar cam scuti de teama pe care o aveti. Cel mai usor ar fi ca sa divortati si sa faceti partajul astfel incat dvs sa luati casa iar sotul sa ia masina sau ceva de genul asta.binenteles ca va fi un divort fictiv dar pentru copii dvs puteti sa traiti impreuna chiar daca in acte sunteti divortati. Daca cineva crede ca gresesc sa ma corecteze
@dorians,va multumesc pentru disponibilitate!
Ordin CSA nr.21/2009
Art.27
Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:
6. amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligat proprietarul,utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat raspunzator de producerea prejudiciului
7. cheltuielile facute in procesul penal de proprietarul,utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat raspunzator de producerea prejudiciului ,chiar daca in cadrul procesului penal s-a solutionat si latura civila

La acestea m-am referit.Cam neclar,ce-i drept.:))

Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator
Acum cand am citit din nou am vazut si eu la ce va refereati. :">
Dar eram cu capul in alte probleme si nu am percutatat.
:"> din nou
o situatie asemanatoare.....cel acuzat pentru a-si proteja familia a dat divort si a trecut totul pe numele copiilor si a sotiei..
Ma gandesc ca poate cineva ii ofera inca un sfat doamnei.De ce sa nu vanda tot,sa plece din tara...departe.Intr-o tara cu care nu exista acord de extradare.
Poate asa o "ajutam".Nu inteleg,daca un om are probleme,trebuie sfatuit sa incalce legea?
Va exista un proces,din ce scrie doamna ambii au incalcat regulile de circulatie.
In viata putem ajunge in asemenea situatie,nimeni nu are garantia ca va fi scutit de asta.
Poate are si omul acela familie,chiar asa ajungem,sa nu ne pese de nimeni si nimic?Nu ne asumam nicio responsabilitate?
Ce o sfatuim pe doamna ,sa uite ca este si dansa om sau o ajutam sa gaseasca solutii legale?
De noi cum ne protejam?
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurare rca deces sssmirel sssmirel Buna ziua....Acum cativa ani am avut un accident auto. Unul din pasagerii autoturismului meu a decedat. Recent sa incheiat si procesul Am primit o condamnare ... (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Despagubiri rca corneliastefan corneliastefan Este despagubit un asigurat care are doua masini in situatia in care loveste cealalta masina care ii apartine si care este condusa sa zicem de sotie,sau care ... (vezi toată discuția)