avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cu pret extrem de mic si fara dovada ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cu pret extrem de mic si fara dovada platii . Se poate face plangere la ANAF si se poate desfiinta contractul?

Tatal vinde unuia dintre copii o casa si s-a perfectat un contract de vanzare -cumparare , la Notar , pretul fiind mult diminuat iar cumparatoarul nu a platit niciun pret si nu se face dovada platii afirmandu-*se doar ca a platit pretul.
Se poate face plangere la ANAF pentru diminuarea pretului si contractul poate fi desfiintat ? Multumesc Frumos !!!
Respect domnilor !!!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:57, 14 August 2021
Fiind vb de tata si fiu, pretul poate fi mult mai mic decat pretul pietei, iar in realitate, nu l-o fi platiti nici pe ala, deci chiar nu are treaba anaful cu asta.
Dvs sunteti... celalalt copil ?
DenisRif a scris:

Doamna este vorba de valoarea de impozitare si apoi valoarea imobilului fiind vorba de un duplex in zona buna este de minim 100000 de euro....
Apoi e vorba de taxe notariale ......!!!
E de discutat

Ce e de discutat? Tocmai v-am spus ca vorbim de "impozitare" de la 450.000 lei în sus. Ceea ce nu cred ca e cazul aici, prețul din act fiind mai mic decât acest plafon.
Iar taxele notariale sunt problema notarului. Dvs nu aveți nicio calitate sa vegheati la modul de percepere a taxelor notariale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit platit la vinzarea terenului si casei 1dragon6 1dragon6 in 2006 am mostenit de la mama o cota parte casa si teren cu tatal fiind celalalt proprietar. La inceputul lui mai 2018 am mostenit restul prin decesul ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de vanzare-cumparare, un singur apartament vishy88 vishy88 Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament. Sunt doi proprietari dupa succesiune, cu cota parte 1/2. Proprietarii au propus sa facem doua contracte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare,taxe si alte cheltuieli kike kike Am mostenit o casa .Am facut proces de iesire din indiviziune,am despagubit partile.Acum asteptam sa iasa intabularea.Intrebarea mea este:ce taxe trebuiesc ... (vezi toată discuția)