avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.?

un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: ellaolga , utilizator 17:55, 8 Ianuarie 2010
Taxele de timbru si timbrul judiciar se platesc in conformitate cu legea 146/1997actualizata si OG 32/1995.
Astfel daca actiunea in prima instanta a avut un obiect care nu era scutit de taxa de timbru conform legii de mai sus in recurs se va plati jumatate din taxa initiala de timbru.
Art. 11. - (1) Cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din:

- taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta;

- taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani
Daca nu plateste taxa initial o poate plati pana la primul termen sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata conform art 20 al 3 di L 146/1997.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar cris_deo cris_deo buna seara. cat este taxa de timbru judiciar si taxa de timbru in cazul apelului. am auzit ca trebuie sa fie 50% din taxa care am achitat-o in prima instanta ... (vezi toată discuția)
Se poate achita taxa de timbru la terminarea procesului? marianapirvu marianapirvu se poate plati taxa de timbru aferenta unui proces pentru pretentii, la terminarea procesului? (vezi toată discuția)