avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, As dori sa stiu daca pensia de urmas de la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, As dori sa stiu daca pensia de urmas de la sotul decedat ...

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pensia de urmas de la sotul decedat se poate primi inainte de iesirea mea la pensie la limita de varsta daca cumpar anii de vechime (mai am sase ani pana la varsta de pensionare), precizez ca am fost casnica si nu am platit asigurare de pensie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria6009 , utilizator 14:58, 13 August 2021
Pensia de urmas o puteti primi doar incepand cu ziua in care inpliniti varsta standard din anexa 5 a legii 263/2010.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu reglementata situatia speciala a pensiei de urmas in cazul beneficiarilor art 59 din legea pensiilor? topmasaj topmasaj conform art 59 al legii 263/2010, nevazatorii pot beneficia de pensie de limita de varsta si vechime integrala, indiferent de varsta, daca au realizat un ... (vezi toată discuția)
Mama primeste in continuare pensia de urmas gabriela_stoica gabriela_stoica va rog sa ma ajutati cu o problema,sotul mamei mele,a decebat in urma cu un an,el fiind pensionar pe caz de boala,avand o pensie de militari,mamei ii sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru casnica anitzaa anitzaa Buna ziua, mama mea este nascuta in 1956 si a fost casnica toata viata. Pana in 2012 a fost in intretinerea tatalui meu care era pensionar. In 2012 tata a ... (vezi toată discuția)