avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbarea locului de munca si acordarea concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbarea locului de munca si acordarea concediului de crestere copil

Buna ziua!Daca la finalul celor 126 de zile de concediu de maternitate, imi schimb locul de munca, in ce conditii mai pot beneficia de concediu de crestere copil?!
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Laura Costea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 14 August 2021
In aceleasi conditii prevazute de lege. .... singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit ,in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Voi semna contractul la 1 octombrie, iar zilele de concediu de maternitate se vor sfarsi la finele lunii septembrie.Ma incadrez in ceea ce priveste perioada lucrata pentru acordarea indemnizatiei-grija mea este:noul angajator ar fi indreptatit sa mi refuze suspendarea contractului de munca?!Care ar mai fi variantele pentru a mai sta putin cu bebe acasa?!
Citisem ca se pot acorda 120 de zile pentru alaptare( concediu risc maternal)-mai pit bebeficia de el, daca am beneficiat de o parte din acesta in perioada sarcinii?!
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Nu poate sa va refuze acordarea CCC ... Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a)din OUG 111/2010. Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.


Cum se acorda concediul de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...

www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)
Bună seara, contractul de munca îmi expira în data de 30.06.2021 ... Anamaria N Anamaria N Bună seara, Contractul de munca îmi expira în data de 30.06.2021 iar data nașterii copilului meu va fii în luna noiembrie. Dacă voi fii în concediu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie in timpul concediului de maternitate Arabellla Arabellla Sunt in CCC cu copilul 1. Vreau sa stiu daca beneficiez de stimulent in urmatoarea situatie: - ma intorc la lucru cu 60 de zile inainte de 2 ani ai ... (vezi toată discuția)