avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Am nevoie de un sfat profesionist.
Astazi am ajuns la serviciu si am fost chemata in biroul sefului pentru a-mi spune sa plec acasa pentru ca am prea mult "tupeu".
Nu este pentru prima data cand mi se cere asta (de fapt totul a inceput de cand am inceput sa imi cer si eu drepturile de salariat) si as vrea sa stiu daca este legal.
Daca dansul face un abuz, ceea ce eu consider ca face, cum ar trebui sa procedez?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ancaiftode , utilizator 14:46, 10 Ianuarie 2010
Cred ca respectivul sef comite un abuz de drept sau hartuire morala (cred ca hartuirea in sine nu se refera numai la cea sexuala) si ar trebui sezizat superiorul lui sau conducatorul firmei. poate fi invocat si inacalcarea art. 5 si 40 din codul muncii. Deasemenea puteti sesiza ITM. Acest "tupeu" de a se solicita respectarea relatiilor de munca ar trebui sa il aibe fiecare salariat si atunci sa vedem daca angajatorii mai au "nesimptirea si nu tupeul" sa spuna "poti pleca ca steapta 20 la poarta sa-ti ia locul". Desteapta-te romane!
Asta cred si eu ca e: hartuire morala. Seful meu face presiuni aspura mea de ceva timp pentru a-mi da demisia. De nenumarate ori am auzit "Nu-ti convine, semneaza demisia" sau amenintari de genul ca imi voi lua "teapa".
Problema este ca eu nu vreau sa fac asta, mai ales in aceste momente cand se gaseste foarte greu un nou job.

De fapt, mie imi este foarte greu sa ma duc maine la seviciu pentru ca stiu ce va urma: amenintari, tipete si tot meniul. Din aceasta cauza as vrea sa stiu cum ar fi cel mai bine sa procedez.

De fortat sa va dati demisia nu are cum sa va forteze...Eu zic sa va puneti la bataie tupeul si sa reactionati ca atare.Strengeti ce probe puteti: martori, acte...sau chiar imprimati-l...mai mult nu am ce comenta, sunt convinsa ca veti gasi o solutie ...dupa ce ati strens probele faceti plangeri peste tot...:D
Mi s-a cerut sa semnez demisia "in alb" si binenteles am refuzat. In acest caz, concluzia angajatorului a fost ca nu vreau sa muncesc.

In ce conditii pot fi concediata din motive disciplinare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in demisie ema2222 ema2222 Sunt in concediu medical si mi-am depus demisia. Termenul de preaviz este de 15 zile conform CIM si pana la finalitatea preavizului voi fi tot in concediu ... (vezi toată discuția)
Seful vrea sa-mi dau demisia. ce este de facut? Zeamays Zeamays Buna ziua! Seful imi tot spune de ceva vreme ca ar trebui sa-mi caut altceva de lucru, pur si simplu nu ma vrea aici, desi el m-a angajat, acum motiveaza ca nu ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la locul de munca si as vrea sa cer si eu pareri. Lucrez la o companie mare, nou venita in Romania, care activeaza in ... (vezi toată discuția)