avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie CCC

Buna ziua. Doresc sa stiu cum se calculeaza exact indemnizatia pentru concediul de crestere a copilului. Stiu ca este necesar sa fi lucrat 12 luni in ultimele 24 luni anterior nasterii. Daca eu pe perioada sarcinii nu as lucra, indemnizatia va fi calculata in functie de venitul avut in ultimele 24 luni, insa daca sunt angajata in timpul sarcinii, indemnizatia va fi calculata in functie de ultimele 12 luni? In sensul ca, daca in trecut as fi avut un salariu mai mare iar in timpul sarcinii nu as lucra, as fi mai avantajata la bani in CCC decat daca lucrez pe un salariu mai mic in timpul sarcinii? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
jk3443, utilizator
Cel mai recent răspuns: jk3443 , utilizator 12:29, 16 August 2021
Se ia in calcul lunile in care ati avut venituri in perioada eligibila pentru CCC.
Va multumesc mult pentru raspuns, insa nu sunt 100% lamurita. Care este diferenta (la indemnizatie) intre a lucra permanent cele 24 luni anterior nasterii si a lucra 15 luni din cele 24?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Direnta este ca daca sunt lucrate toate cele 24 de luni , atunci se iau in considerare ultimele 12 luni in care s-a realizat venituri , incepand cu luna nasterii copilului.

De exemplu:
1) - luna nasterii copilului : septembrie 2021

- perioada eligibila pentru CCC : octombrie 2019 - septembrie 2021

- venituri realizate in fiecare luna din perioada octombrie 2019 - septembrie 2021 ....indemnizatia va fi calculata cu veniturile realizate in perioada octombrie 2020 - septembrie 2021.

2) - luna nasterii copilului : septembrie 2021

- perioada eligibila pentru CCC : octombrie 2019 - septembrie 2021

- venituri realizate cu întreruperi in perioada octombrie 2019 - septembrie 2021 ....... indemnizatia va fi calculata cu veniturile realizate in cele 12 luni eligibile din perioada octombrie 2019 - septembrie 2021. Nu se iau in considerare lunile in care nu ati realizat venituri.

Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, situatia mea este in felul urmator: locuiesc in uk ... Andreeagz14 Andreeagz14 Buna ziua, Situatia mea este in felul urmator: locuiesc in UK de 5 ani de zile si sunt insarcinata in 4 luni cu termen in decembrie. Am hotarat ca in ultimele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie creștere copil bună seara, am lucrat la o firma ... Raysa94 Raysa94 Indemnizatie creștere copil Bună seara, Am lucrat la o firma 13 luni,mi-am dat demisia pe 28.07.2020,am avut pauza 2 luni și 15 zile ,la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)