avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... codul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

codul civil

Va rog frumos sa ma ajuta cineva in urmatoarea problema ;ne-am judecat pentru pamintul ramas de la parinti inca din anul 1996, la inceput cu riveranii care au inteles ca a fost pamintul nostru au eliberat terenul.Dar de la aceea data deci din 1996 primarul nou ales ne-a refuzat punerea in posesie fiind de rea credinta pentru aceasta am deschis proces penal impotriva lui pentru savirsirea infractiunii de abuz in servici s.a.procesul s-a tergiversat atit de mult ,nepermis de mult caci organele de investigatie nu si-au facut datoria nu au investigat la obiect ,nu au tinut cont de actele si respectiv probele puse de noi la dispozitia acestora in vederea investigatiilor experize ,decizii definitive,sentinte definitive ,inscrisuri de la Comisia judeteana care atesta ca noi avem dreptate in urma verificarii modului de aplicare a legii fondului funciar la noi in comuna ,declaratii ale martorilor s.a acest dosar inca este pe rol caci am facut mereu mereu plngeri impotriva ord procurorilor iar acum avem adeverinta de punere in posesie asupra pamintului emisa conform legilor in vigoare ,adev pe care am anexat-o la dosar .Speram ca se va repara cumva prejudiciu imens adus de cei ce nu si-au facut datoria nu se poate spune in cuvinte ce prejudiciu ni s-a adus de ani de zile umblam pe drumuri in cautarea dreptatii #-o ,cine de da noua linistea pe care am pierdut-o? sanatatea noastra/sa nu mai vorbim ca din oameni harnici am ajuns saraci lipiti.Prin urmare in ceea ce priveste penalul speram ca macar o amenda vor primi ar trebui si procurorii sa primeasca asa ar fi normal caci nu au vrut sa vada ce era de vazut.Dar avem un dosar in revizuire care s-a suspendat in vederea faptului ca primaria a acceptat sa intocmeasca documentatia in vederea obtinerii Titlului de propr. Acum il vom repune pe rol si am urmatoarele doua intrebari; 1 Daca fratii nostri vor da semnatura la notariat ca renunta la pamint in favoarea noastra s-ar putea lua in considerare de tribunal sa se puna titlul pe numele nostru?{avem semnatura lur ca ne imputernicesc sa ducem procesul si sint de acord} 2.putem sa cerem daune cominatorii,directe,sau indirecte sau cum? de la vechiul primar ?ca de anul trecut s-a schimbat va rugam sa ne raspunda cineva ,iar daca nu m-am facut inteleasa pot sa mai dau lamuriri multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:56, 9 Ianuarie 2010
Nu se prea grabeste nimeni sa va raspunda, intrucat, in toate litigiile privind reconstituirea dreptului de proprietate e absolut necesara verificarea actelor pe care le are omul, astfel vorbim degeaba. Cu siguranta, in toti acesti ani de judecata aveti un avocat sau mai multi care sunt langa dvs. in mod nemijlocit si va dau toate lamuririle de care aveti nevoie.
Cat priveste intrebarile puse, va raspund :
1. da, fratii pot renunta in favoarea dvs. si se poate emite titlul de proprietate pe numele dvs.;
2. daunele cominatorii pot fi solicitate in instanta, dar ele vor intra in contul statului si nu in buzunarul dvs. . Daunele cominatorii sunt, in fapt, amenzi civile, stabilite de lege.
3. In ceea ce va priveste, se pot cere daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)
Problema de fond funciar ginberto ginberto Judecatoria Z emite o sentinta prin care condamna pe primarul comunei T la 10 RON daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere de la data ramanerii ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol furgim furgim Buna ziua Mai pot cere in instanta daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol? Bunicul meu a murit si nu a apucat ... (vezi toată discuția)