avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator/asociat decedat Buna ziua, Am un SRL cu ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator/asociat decedat Buna ziua, Am un SRL cu 2 asociati ...

Administrator/asociat decedat

Buna ziua,
Am un SRL cu 2 asociati in parti (51%-49%). Unul dintre asociati (sotia) care avea si functia de administrator in cadrul firmei a decedat.
Mentionez ca avem si un copil (minor) care ar trebui si el sa intre in firma aceasta (ma gandesc ca este obligatorie succesiune firmei ...)?
Firma este inactiva doar la ANAF si are datorii la bugetul de stat.
Va rog sa-mi spuneti care sunt optiunile mele legale (daca exista) pentru a nu mai avea de a face cu acest srl
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 16:51, 17 August 2021
Daca in actul constitutiv nu este scris ca in cazul in care societatea ramane cu un singur asociat va continua activitatea ca srl cu asociat unic, solicitati tribunalului sa constate dizolvarea societatii.

Hotararea o depuneti la registrul comertului si solicitati desemnarea unui lichidator care va inchide societatea.

Daca nu solicitati un anume lichidator, registrul comertului va desemna aleator.

Va putem asista cu toate detaliile si putem prelua pozitia de lichidator.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata de functionare expirata gyandy gyandy Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Despre inchederea unei firme combinat cu o succesiune Iuli_ana Iuli_ana Buna ziua, Daca din 2 asociati al unui SRL, unul a murit, iar urmasul lui nu accepta mostenirea,renunta la el printr-o declaratie scrisa la notar, poate ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)