avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa facem refacturarea cu TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa facem refacturarea cu TVA?

Buna ziua!
Suntem o societate de constructii si am incheiat un contract de executie
lucrari pe care il executam in asociere cu alti 3 constructori, noi fiind
lideri de asociere. Am achitat asigurari de buna executie si asigurari pentru calitatea lucrarilor, asigurari pe care trebuie sa le impartim procentual cu ceilalti asociati. Cum facem aceasta recuperare a cheltuielilor cu asigurarile? Se poate face refacturare fara TVA (deoarece noi le-am achitat pe baza de decont, adica fara TVA) sau, noi fiind platitori de TVA, trebuie sa facem refacturarea cu TVA?
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va deranjez cu doua intrebari. 1. daca contractorul ... lbola lbola Buna ziua! Va deranjez cu doua intrebari. 1. Daca contractorul reprezinta o asociere de trei societati, conventia SSM poate fi semnata de un reprezentant al ... (vezi toată discuția)
Este posibila deducerea tva-ului in acest caz??? specgogu specgogu Am inceput in anul 2008 constructia unui imobil S+P+4 in regie proprie, autorizatia de constructie fiind emisa pe persoana fizica. Dupa aproximativ 8 luni am ... (vezi toată discuția)
Restituire tva ContSters740 ContSters740 Buna seara Am si eu o intrebare legata de deducerea TVA. Intentionez sa construiesc o locuinta pe teren proprietate personala. Toti prestatorii - arhitecti, ... (vezi toată discuția)