avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Restituire TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Restituire TVA

Buna seara

Am si eu o intrebare legata de deducerea TVA. Intentionez sa construiesc o locuinta pe teren proprietate personala. Toti prestatorii - arhitecti, constructori, ingineri, etc. - imi factureaza cu TVA. In calitate de persoana fizica, eu nu pot recupera / deduce acest TVA?

P.S. Am intrebat si Min. Finante :P am primit un raspuns ca pentru oligofreni (scuzati exprimarea). Poate-l postez pentru amuzament. Cunosc un presedinte care ar pali in fata unui asa limbaj de lemn ;)
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:53, 21 Iulie 2009
Nu va puteti deduce acest TVA decat daca folositi un procedeu des folosit de constructorii care ridica imobile pe terenurile proprietate personala. Incheiati un contract de asociere in participatiune cu societatea (daca nu aveti , infiintati una in care sa fiti asociat unic si administrator) , contract in baza caruia dvs veniti cu terenul iar societatea va face investitia(respectiv va construi imobilul ) avand dreptul ca dupa finalizarea constructiei sa o foloseasca pentru o perioada de X ani. Societatea fiind a dvs nu veti avea de facut decat sa platiti un contabil si cateva impozite nu foarte mari!
Asta este sfatul meu! Poate colegii mei au alte idei!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O Întreprindere familială (cu obiect de activitate - transporturi construieste o casa.. petra.pop petra.pop O Întreprindere Familială (cu obiect de activitate - Transporturi rutiere de mărfuri), Înregistrată în scopuri de TVA, construieşte o casă cu ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea optimă prin care 50 de familii pot construi împreună un imobil cu 50 de apartamente? Andr@ Andr@ Având în vedere costurile mari, calitatea execrabilă a finisajelor, compartimentarea prost gândită, alegerea zonei cu terenul cel mai ieftin dar fără ... (vezi toată discuția)
Pot construi sediu firma si locuinta ? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica, iar materialele as vrea sa le ... (vezi toată discuția)