avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, cum poate un deținut să ceara eliberarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, cum poate un deținut să ceara eliberarea unei noi ...

Buna ziua,
cum poate un deținut să ceara eliberarea unei noi cărți de identitate/să iși schimbe domiciliul, ținând cont că este în penitenciar, iar actele pentru schimbare carte identitate trebuie depuse personal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 15:23, 18 August 2021
La solicitarea conducerii penitenciarelor, S.P.C.L.E.P.-ul de domiciliu, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, participă la organizarea unor activități în teren, de preluare a cererii, a documentelor și informațiilor necesare eliberării actelor de identitate folosind echipamentele din dotare, pentru persoanele reținute, arestate ori care execută pedepse privative de libertate.
În practică, acest lucru se face atunci când solicitantul nu mai deține act de identitate sau este expirat. Schimbarea de domiciliu se face doar după ce se termină executarea pedepsei, până atunci domiciliul nu este unul ”ales”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot depune acte reinnoire c.i. fara proprietar prezent fizic? mlcmlc mlcmlc Salutare, C.I.-ul imi expira in curand iar domiciliul este intr-un imobil al carui proprietar este parintele meu. Pentru reinnoirea cartii de identitate ... (vezi toată discuția)
La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)