avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decret 223/1974. Ce Lege este acum in vigoare privind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decret 223/1974. Ce Lege este acum in vigoare privind acest decret? Statul detine cota din casa.

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez o casa care este detinuta 13/16 de proprietari si 3/16 apartine statului (atat din curte, cat si din casa). Acea cota apartine statului in baza decretului 223/1974, proprietarii fiind chiriasi pe aceasta parte.

Ma sfatuiti, va rog, daca este viabil sa obtin acei 3/16 de la stat? Legislatia ce prevede? Am citit ca Legea 10/2001 si 247 nu mai sunt valabile. Ce Lege ma ajuta in cazul meu? Proprietarii ma asigura ca se poate obtine terenul integral, dar dureaza, iar dansii nu vor sa mai astepte.

Este vreun risc sa vina vreun mostenitor pentru cei 3/16 si sa fie nevoie sa ii desplatesc?
Ce masura de siguranta imi pot lua ca sa nu am probleme mai apoi?
Se poate intocmi un act la notar prin care fostul proprietar se obliga sa ii desplateasca el pe mostenitori in caz ca ar aparea?
Am incercat sa ma inteleg cu proprietarii sa le ofer 90% din suma acum, iar restul la finalizarea actelor de proprietate deplina, dar nu au fost de acord.

Aveti vreo alta sugestie cum sa pot proceda cat mai bine in situatia data cat sa nu am batai de cap?

Procedura de a obtine casa ce presupune?
Casa o doresc pentru a locui in ea.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
CristinaOx, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa detinuta 3/16 de stat si 13/16 de proprietari. pot sa o obtin integral? CristinaOx CristinaOx Buna ziua! Doresc sa achizitionez o casa care este detinuta [b]13/16 de proprietari si 3/16 apartine statului[/b] (atat din curte, cat si din casa). ... (vezi toată discuția)
Expropriere in baza decretului 223/1974 coroborata cu legea 213/1968. everman everman Sunt de 25 de ani stabilit legal, prin casatorie in Germania. La plecare am fost obligat sa cedez imobilul din Bucuresti statului in baza Decretului 223/1974. ... (vezi toată discuția)
Inainte de 1989,obligata sa vand proprietatea mea ,statului,pentru a putea pleca in germania monaro123 monaro123 Doream sa ma casatoresc in Germania cu un cetatean german, si sa las proprietatea mea (5/8 din apartament),fiicei mele,am facut un act de proprietate insa apoi ... (vezi toată discuția)