avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea in propietate a unui spatiu comun intr-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea in propietate a unui spatiu comun intr-o cladire care nu apartine de o asociatie de propietari

Buna ziua,
Locuiesc intr-o cladire de apartamente construita in anii '50 si sunt interesat sa preiau in propietate un spatiu comun. Spatiul in cauza, este podul aflat deasupra apartamentului in care locuiesc. Toate raspunsurile pe care le-am gasit pe acest site la intrebari similare, au ca trimitere legi care implica apartenta la o asociatie de propietari, insa noi nu avem asociatie.
intrebarea mea este: Ce demersuri trebuie sa fac pentru a trece in propietate spatiul respectiv?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mr. M , utilizator 22:50, 17 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa obtineti acordul notarial al tuturor proprietarilor din condominiu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu numai legislatia care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari prevede norme si reguli pentru utilizarea partii comune de imobil de locuit in comun
Inclusiv disp Noul cod civil detine sectiune speciala aplicabila imobilelor de locuit in comun
In speta,dv pentru a putea utiliza exclusiv partea comuna podul constructiei aveti nevoie de acordul autentificat al tuturor proprietarior din imobil
Multumesc
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie mansarda buburuza buburuza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca am nevoie de autorizatia de constructie si acordul asociatiei de prop, avand in vedere ca locuiesc la mansarda, (asa ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc Ing3ras86 Ing3ras86 Buna ziua Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Acoperisul acestui bloc dispune de un pod. Accesul la pod se face printr-o usa din scara ... (vezi toată discuția)
Obtinerea podului comun joe81 joe81 buna ziua,locuiesc intr-un imobil cu alti propietari si chiriasi de icral(mentionez ca nu suntem asociatie de propietari).una dintre propietare a iesit din ... (vezi toată discuția)