avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare pensie intretinere

Buna Seara si la multi ani pe 2010i
Deci...fica mea in virsta de 22 ani ma chemat in judecata in luna decembrie pentru majorarea pensiei de intretinere, ea fiind studenta in anul 2 la cursuri de zi si angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ,judecatoria fixind termen pe 15 ianuarie.
Pe 31 decembrie a avut loc cununia civila a ficei mele.Pe 6 ianuarie am depus o intimpinare in care am rugat instanta sa verifice la starea civila a primariei....
si anulaea pensiei .
e ok sau o sa fiu obligat sa platesc in continuare.??
trebue sa ma mai prezint la proces??
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 19:47, 23 Ianuarie 2010
Are tupeu fiica dumitale. Si maritata si angajata cu contract de munca si cu pensie de intretinere ar vrea!
Mergeti la proces si cereti instantei sa-i respinga actiunea. In motivare aratati ca intelegeti sa va folositi de urmatoarele probe pe care nu puteti sa le obtineti decat prin intermediul instantei: adresa la ITM deoarece aveti cunostinta ca fiica dvs lucreaza cu contract pe perioada nedeterminata si daca stiti si firma este si mai bine, pentru ca o puteti nominaliza, adresa la Biroul Starii civile din care sa reiasa ca in data de ... s-a casatorit. Apoi cereti ca judecata sa se faca in lipsa dvs ca sa nu va mai prezentati la termenele ulterioare art. 242 Cod procedura civila.
Nu stiu ce relevanta credeti dvs. ca ar avea faptul ca fiica dvs. s-a casatorit. din acest aspect nu ar rezulta ca aceasta ar avea venituri care nu ar mai necesita ajutorul dvs. la care ati fost obligat printr-o hotarare judecatoreasca.

Este dreptul ficei dvs. sa solicite majorarea pensiei de intretinere , asta nu inseamna ca instanta ii va si admite actiunea.

Dvs. in Intampinare trebuia sa aratati ca aceasta este angajata la societatea si ca re un venit lunar de.........., venituri care sunt suficiente sa poata sa-si plateasca toate cele necesare unui trai decent .

Pentru a dovedi acest fapt trebuie sa va prezentati in instanta si sa solicitati ca probe:
1. Interogatoriu..
a) prin care sa-i puneti intrebari din care aceasta sa raspunda:
- daca este angajata, la ce societate si cu ce venit...
- daca s-a casatorit si la ce data..
- sotul este angajat, unde lucreaza si ce venit are?

2.Proba cu acte- solicitati instantei sa dispuna efectuarea unei adrese catre societatea la care lucreaza fiica si sotul acesteia care sa comunice daca sunt angajatii , ce venituri au si daca sunt angajati cu contract pe perioada nedeterminata;

3. Eventual , proba cu martori - care cunosc faptul ca fiica este angajata, are venituri si este casatorita.

Din toate aceste probe trebuie sa rezulte ca fiica dvs. nu mai necesita pensiea de intretinere stabilita de instanta .
Ca urmare a acestei situatii de fapt existente, sa solicitati respingerea actiunii reclamantei.

Trebuia sa formulati si Cerere reconventionala pe langa intampinare si sa solicitati incetarea platii pensiei de intretinere intrucat conditiile avute de instanta la pronuntarea hotararii s-au schimbat.

Dar si acum puteti sa formulati o alta actiune prin care sa solicitati incetarea platii pensiei de intretinere. Dupa ce obtineti nr.dosar puteti sa solicitati conexarea acestui dosar la cel facut de fiica dvs. si se vor judeca impreuna.

Concluzionand trebuie sa va prezentati la proces si sa faceti completarile cuvenite pentru a putea reusi sa scapati de majorarea pensiei de intretinere..., nimic nu se rezolva de la sine....nu lasati treaba neterminata....altfel o sa aveti surprize neplacute.
Succes!
Dreptul la petitie este grantat prin Constitutie.Deci fiica dvs.poate solicita majorarea pensiei,dar aceasta cerere va respinsa de instanta.
Avand in vedere faptul ca beneficiaza de venituri proprii,dar si de veniturile sotului in gospodarie,puteti solicita anularea pensiei de intretinere,iar actiunea in baza probei cu interogatoriu va va fi admisa
va multumesc dar de unde iau un model de cerere reconventionala pentru cauza mea:)
Domnule Presedinte,

Subsemnatul............................domiciliat in.......................,in calitate de parat,in cauza ce formeaza obiectul dosarului nr................/.............in care figureaza ca reclamanta............................,fiica mea prin prezenta formulez
ACTIUNE RECONVENTIONALA

prin care solicit respingerea actiunii principale,formulate de fiica mea, si admiterea prezentei cereri reconventionale ,dispunand totodata sistarea pensiei de intretinere la care am fost obligat pentru aceasta.Cererea de sistare a pensiei de intretinere este motivata de faptul ca aceasta desi este angajata,in calitate de............................la ....................,cu sediul in............solicita majorarea pensiei de intretinere pe care i-am prestat-o ca urmare a pronuntarii sent.civ.nr............/............de catre Judecatoria...............
Consider ca actiunea fiicei mele este inadmisibila deoarecea aceasta fiind angajata are mijloacele necesare pentru a urma studiile pe care le urmeaza,iar in aceasta situatie prestatia de intretinere la care am fost obligat nu se mai justifica.
Solicit ca instanta sa ceara relatii de la locul de munca unde este angajata fiica mea pentru a se confirma situatia invederata de mine.
Nu solicit cheltuieli de judecata.
In drept:
Imi intemeiez cererea in conformitate cu disp.art.86 al.2 si 94 al.2 c.fam.

Cu respect,
..........................
data.............

Domnului Presedinte al Judecatoriei
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala? disgraziata disgraziata Apelez din nou la experienta dvs. in urmatoarea speta:paratul X plateste pensie de intretinere in suma fixa,stabilita in urma unei solicitari de majorare a ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare Ionela E. Ionela E. Buna ziua! Obiectul cererii mele este majorare pensie intretinere. Am aratat in cererea de chemare in judecata ca nu stiu daca paratul munceste cu contract de ... (vezi toată discuția)
Partaj ANDRONESCU ANDRONESCU 1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)