avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare pensie intretinere

Buna Seara si la multi ani pe 2010i
Deci...fica mea in virsta de 22 ani ma chemat in judecata in luna decembrie pentru majorarea pensiei de intretinere, ea fiind studenta in anul 2 la cursuri de zi si angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ,judecatoria fixind termen pe 15 ianuarie.
Pe 31 decembrie a avut loc cununia civila a ficei mele.Pe 6 ianuarie am depus o intimpinare in care am rugat instanta sa verifice la starea civila a primariei....
si anulaea pensiei .
e ok sau o sa fiu obligat sa platesc in continuare.??
trebue sa ma mai prezint la proces??
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 19:47, 23 Ianuarie 2010
va multumesc .
trebue sa platesc taxa de timbru judiciar???
si de ce valoare?
trebue so depun la judecatorie inaintea procesului sau o duc in ziua procesului???
Cererea va trebui sa o depuneti la primul termen la care va prezentati in instanta in trei exemplare,unul pentru dvs.,unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicat fiicei sau apararii acesteia pentrua putea discuta pe continutul acesteia.
Nu se timbreaza cererea reconventionala de sitare a pensiei,din cate stiu eu.
Foarte bine va indruma colega r.gabi....sa-i urmati intocmai sfaturile si totul va fi o.k.
Succes!
p.s.
Cererea reconventionala ar trebui depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata la serviciul registratura, fara plata vreunei taxe de timbru sau timbru judiciar.
Succes! Totul se judeca pe probe...., vorbele se duc inscrisurile raman la dosar...
ma scuzati dar totusi un avocat mia spus ca cererea reconventionala se timbreaza cu taxa de timbru de 8 lei platita la primarie..........................???stiti ceva de o asemenea taxa???
Da, sigur o puteti plati..., este o suma modica....instanta va va pune in vedere prin citatie sau la data depunerii cererii reconventionale sa platiti taxa stabilind si cuantumul acesteia..... Nu este obligatoriu sa platiti taxa de timbru la data depunerii cererii reconventionale.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala? disgraziata disgraziata Apelez din nou la experienta dvs. in urmatoarea speta:paratul X plateste pensie de intretinere in suma fixa,stabilita in urma unei solicitari de majorare a ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare Ionela E. Ionela E. Buna ziua! Obiectul cererii mele este majorare pensie intretinere. Am aratat in cererea de chemare in judecata ca nu stiu daca paratul munceste cu contract de ... (vezi toată discuția)
Partaj ANDRONESCU ANDRONESCU 1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)