avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatăl meu este încadrat în grad de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatăl meu este încadrat în grad de handicap grav ...

Buna ziua.
Tatăl meu este încadrat în grad de handicap grav cu asistent personal. Am obținut de la judecătoria curatela că pot să deschid și să administrez contul la ING Bank pe numele lui , fiind necesar pentru viramentul indemnizației de handicap. Deja de aproape de o luna banca nici cum nu a deschis contul pe baza curatelei : tot mă trimitea la notar că să facă tata pe mine o procura (tata este persoana nedeplasabila) sau mi au spus că să fac eu o procura la notar din numele tatălui tot pe mine pe baza curatelei (notarul,. sigur a zâmbit, și a spus că banca are obligația de a deschide contul la cererea mea fara nici o declarație)
Ajutati, va rog, ce sa fac in aceasta situația.Dupa nenumărate apeluri la banca primesc aceeași răspuns:" că să discutăm cu colegii de la backoffice pentru a obține o rezoluție cat mai repede". Deja a trecut 4 săptămâni.
Nu pot sa depun cererea pentru a primi indemnizația fara sa nu aibă tata contul deschis. Deja am pierdut o luna.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
vitasea77md, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 12:09, 18 August 2021
Chiar daca ii este greu tatalui dvs, il luati cu dvs la banca si va face o procură de administrare cont.
Reclamați situația la sediul lor central - și la telefon și în scris. Spuneți că le faceți plângere la ANPC dacă nu își instruiesc angajații care vă refuză un drept oferit de o sentință judecătorească.

Dacă chiar nu fac nimic, faceți plângerea și atașați dovezile (mailul / ziua, ora și numele celui cu care ați vorbit la Relații cu clienții etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu are certificat de handicap fiind paralizat si nu poate ... Marcela76 Marcela76 Tatal meu are certificat de handicap fiind paralizat si nu poate vorbi. Pentru a primi banii pe care statul ii ofera in asemenea cazuri trebuie deschis un cont ... (vezi toată discuția)
Procura primire pensie eu45ani eu45ani Buna ziua Soacra mea este pensionara la limita de varsta (87ani), este nedeplasabila si locuieste la alta adresa decat cea din buletin. Este bolnava si de ... (vezi toată discuția)
Curatela vs. procura buna ziua. tata este f batran si nu mai ... aidu aidu curatela vs. procura Buna ziua. Tata este f batran si nu mai iese din casa de cand cu pandemia. Sa merg la notar sa facem procura sa ma ocup eu in locul ... (vezi toată discuția)