avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum este tras la respundere un presedinte de asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum este tras la respundere un presedinte de asociatie a carui ...

cum este tras la respundere un presedinte de asociatie a carui mandat a expirat dar care continua sa conduca refuzand sa convoace Adunarea Generala?
Cel mai recent răspuns: mcteo , utilizator 17:35, 19 August 2021
Adunarea generala poate fi convocata si de membri ei care astfel vor decide daca si ce masuri vor lua
Legal, comite vreo fapta penala sau infractiune?
Convocarea adunarii generale,conform disp L nr 196/2018 poate fi realizata de catre presedintele de asociatie,de catre comitetul executiv sau de catre 20% dintre proprietari
Daca mandatul presedintelui de asociatie a expirat,aveti dreptul sa convocati adunare generala daca obtineti acordul a minimum 20% dintre proprietarii din condominiu
Nu constituie fapta sub incidenta penala
asta cu convocarea Adunarii a stiu, as vrea sa stiu daca persoana respectiva va da socoteala pentru hotararile luate fara acordul Adunarii in perioada in care mandatul a expirat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)