avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua! Un Ong primeste in baza unui proiect ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua! Un Ong primeste in baza unui proiect fonduri pentru ...

Buna ziua! Un Ong primeste in baza unui proiect fonduri pentru a ajuta membrii comunitatii sa isi infiinteze diferite forme de organizare (srl, pfa, ii.
etc. ). Si cheltuielile din primul an ale entitatilor sa le suporte ong ul. Cum s ar putea încheia un contract de prestari servicii ( obtinere de fonduri, resurse umane) in care beneficiarul sa fie respectivele societati dar plata sa fie făcută direct de ong? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:58, 18 Octombrie 2021
legea permite ca o persoana sa faca in mod valabil o plata pentru o alta persoana, inclusiv cand o face in nume propriu dar pe seama altuia... INSA problema este ca e delicat si controversat sa poata un ONG da finantare nerambursabila unor entitati lucrative, deci care urmaresc obtinerea de profit... dar daca scopul acelui ONG si programului de finantare asta este, se poate, explicand totul f. clar in contracte.... ca ONG plateste in nume propriu dar pe seama acelor beneficiari facturile acestora, si se contabilizeaza de catre ONG ca un grant ( asimilat unei donatii) acea plata a datoriei, astfel ca ONG-ul a actionat ca mandatar fara reprezentare si apoi ca si grantmaker. E mai atipic, recomand niste contract ff bine facute de cineva cu experienta pe domeniu, ca nu veti gasi modele bune "la liber"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-sponsorizare Ovidiu-O Ovidiu-O In statut nu apare niciunde ca la randul nostru ca ONG putem sponsoriza. Va intreb- poate de ex. un ONG sa sponsorizeze o suma de bani, pe baza unui contract, ... (vezi toată discuția)
Strangere de fonduri firilacroco firilacroco Buna ziua, Eu alaturi de doi colegi ne-am calificat la un concurs international de informatica in Statele Unite. Bineinteles ca nu avem de unde sa ne platim ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)