avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine din punct ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine din punct de vedere ...

Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine din punct de vedere legal intr-o anumita situatie. Am divortat la notar de sotul meu , eu revenind la numele de fata.
La cateva zile dupa divort ne-am impacat. Eu nu am schimbat inca cartea de identitate. Exista vreo posibilitate de a pastra numele sotului ,chiar si cu consintamantul lui,fiind divortati legal ? Sau trebuie sa schimb la numele de fata , ca apoi sa ne casatorim ,ca iar dupa sa schimb cartea de identitate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 20 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa schimbati numele, sa reveniti la cel anterior. Aveti obligatia sa faceti asta in termen de 15 zile de la divort.
Mai departe, e treaba dvs daca va casatoriti sau nu pentru un nume, eu nu v-as sfatui sa va recasatoriti, daca ati divortat, lucrurile nu mergeau si de la sine, nu vor merge nici in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)