avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Va rog sa ma ajutați cu niste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Va rog sa ma ajutați cu niste raspunsuri….tatal ...

Buna dimineata! Este Urgeent/Va rog sa ma ajutați cu niste raspunsuri….tatal meu a decedat, În urma decesului am mostenit o casa+teren(1300m2) fiind 3 frati ne-a revenit cota parte 1/3 la fiecare.
Nu am reusit sa ne intelegem asupra imobilului si am hotarat vanzarea lui,doar ca problema este la 1 din frati care vrea sa vanda(doneze) separat doar partea lui vecinului .intrebarea mea este ii poate vinde(dona) vecinului fara semnatura sau acordul nostru?
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
Amena33, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 20 August 2021
Da, poaate si nu e nevoie de acordul dvs. Dar cu ce va deranjeaza ? Veti fi exact in aceeasi situatie, in indiviziune si va trebui sa faceti partaj
Ma deranjeaza faptul ca, unul din frati sa oferit sa/i cumpere partea la aceeasi suma si a refuzat,nu s/a facut iesire din indiviziune inca fiind un bun comun.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
se vinde cota parte, nu e nevoie sa iasa din indiviziune.
Ca sa nu mai poata vinde, daca vreti casa sau care frate o vrea, sa actioneze in judecata pt iesire din indiviziune, ia ceretificat de grefa, inregistreaza litigiul ca ocpi si nu mai vinde,
cereti in instanta iesirea din indiviziune, sa vi se atribuie bunul si sa ii dati sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul unui coproprietar cipriang4s cipriang4s Buna ziua ,sunt coproprietar impreuna cu mama,sora si fratele asupra unui apartament,sora este plecata,fratele sta in apart,desi are casa de locuit la tara,eu ... (vezi toată discuția)
Moștenire casa părintească Danaioana Danaioana Bună ziua, In situația în care 4 frați sunt moștenitorii unei case la țară unde de 16 ani nu locuiește nimeni. (succesiunea s-a făcut, fiecare are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)