avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delegare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delegare

presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau doar un membru al comitetului?
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 11:04, 9 Ianuarie 2010
123321123 a scris:

presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau doar un membru al comitetului?

Presedintele care a demisionat trebuia sa numeasca un vicepresedinte dintre membrii comitetului.
Deci vicepresedintele nu este ales de adunarea generala ci este numit de presedinte.
Daca stiti ca acel membru al comitetului desemnat ca vicepresedinte nu-si poate indeplini atributiunile, atunci presedintele demisionar sa numeasca drept vicepresedinte un membru al comitetului care poate sa-si indeplineasca atributiunile.
Vicepresedintele (membru al comitetului, ca asa spune legea), va organiza adunarea generala pentru alegerea presedintelui si completarea comitetului.
Adunarea generala poate avea loc peste minim 7 zile si maxim 90 de zile.

Nu se poate desemna un vicepresedinte din afara comitetului executiv.
problema sta cam asa:presedintele a demisionat de 2 luni,vicepresedintele nu semneaza documente si doar pune stampila,a reziliat contractul cu administratorul sipt luarea in primire a documentelor administratorului a delegat pe fiica sa care e avocat...e corect???
Ar mai fi o solutie: membrii comitetului sa faca o sedinta in care sa decida convocarea adunarii generale. La aceasta sedinta de comitet trebuie sa fie jumatate plus unul dintre membrii comitetului. Decid indiferent ca vicepresedintele vrea sau nu, ca participa sau nu, cu votul majoritar al membrilor.
Stabilesc ordinea de zi, data , locul si pun afisul semnat de mebrii comitetului.
123321123 a scris:

problema sta cam asa:presedintele a demisionat de 2 luni,vicepresedintele nu semneaza documente si doar pune stampila,a reziliat contractul cu administratorul si pt luarea in primire a documentelor administratorului a delegat pe fiica sa care e avocat...e corect???


nu este nici corect si nici legal!
se poate convoca ad. gen. a prop. cu 20% din membri asociatiei
vicepresedintele nu semneaza documente si doar pune stampila,a reziliat contractul cu administratorul sipt luarea in primire a documentelor administratorului a delegat pe fiica sa care e avocat...e corect???


1.de ce a acceptat functia daca nu isi asuma si atributiunile,si eu am fost vice aprox.3 luni in care mi-am facut datoria,ce e aia pune stampila si nu semneaza.
2.de cand presedintele ,ma rog ,vicele reziliaza contracte ?,legea spune clar AG mandateaza comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari,deci numai printr-o sedinta a comitetului se pot face astfel de rezilieri.
3.delegarea ficei sale pentru luarea in primire a documentelor este contrara legii,in astfel de situatii pentru o perioada scurta ,o AG se poate convoca in min.17 zile,asa cum spune legea,citez: pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă AG pot fi convocate oricând de comitetul executiv ,deci cel mai indreptatit pentru preluarea documentelor este un membru al comisiei de cenzori
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
sacalul09, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)