avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma are poprire de la ANAF - compoensare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma are poprire de la ANAF - compoensare TVA

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie firma are poprire de la ANAF pentru TVA de plata de anul trecut, iar acum in luna iulie 2021 are TVA de recuperat....stiti cumva daca ANAF face compensarea TVA ului din oficiu? si TVA cat ramane de plata?...cat era in poprire?


multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:35, 21 August 2021
Rambursarea TVA de recuperat se face bifând ”da” la întrebarea: ”Solicitati rambursarea soldului sumei negative de TVA?” din decontul de TVA (D300). Înainte să vă vireze banii în cont se va reține prin compensare suma datorată pentru alte impozite, taxe, contribuții etc.

Nu se face automat doar pentru ca in fisa sunt sume in plus la TVA. De regula, cererea de rambursare este urmată de inspecție fiscala care poate fi anterioară sau posterioară plătii, după cum se decide.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva din fisa platitor ionela11 ionela11 Buna ziua, Am depus decontul de Tva pentru luna febr 2021 in care am TVA de recuperat dar nu am facut silicitare de rambursare TVA. Iar din decontul lunii ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent prescriere tva de recuperat mioara danaila mioara danaila Buna seara, o firma este cu tva de recuperat incepand din 2009 si pana astazi( de 5 ani) Toate deconturile au fost depuse lunar .In ianuarie 2014 s-a primit ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa pe platitor cu evidenta contabila florentina_silvia florentina_silvia Buna ziua, Am urmatoarea situatie: La decembrie 2011 aveam de plata impozit pe profit 10.000 lei, suma care nu a fost achitata pana la momentul de fata. Pe ... (vezi toată discuția)