avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua! Am si eu o situație ce as dori să-mi fie ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua! Am si eu o situație ce as dori să-mi fie clarificata, ...

Bună ziua! Am si eu o situație ce as dori să-mi fie clarificata, dacă se poate. Am urmat studiile unei facultăți un an de zile la bugetul de stat. Anul acesta am intrat la Academia militară, acolo unde sunt locuri exclusiv la buget si sunt nevoit sa achit anul de studiu efectutat la facultatea civilă. Am făcut o cerere către rectorat, iar astăzi am primit răspunsul afirmativ, însă mi se cere o sumă colosală de 10.400 de lei. Intrebarea mea este: daca as fi fost la taxă in primul an de studiu, as mai fi plătit acea diferență până la 10.400? Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 12:29, 25 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu m-aș duce cu decizia la un avocat. Nu cred că există justificare legală pentru diferența dintre cât e taxa de studii și cât vi se cere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Din pacate, asa am patit si eu cu fiul meu.
La nivelul anului 2019 am avut decizia de plata de 9.400lei pt anul de studiu 2017-2018. Am avut o discutie telefonica la contabilitatea facultatii, eram presat de timp, nu puteam sa astept sa fac scris. Daca nu acceptam in 5 zile, trebuia sa mai stea un an. Mi s-a dat un calcul anexat la decizie cu suma calculata pe numar de zile pt 2017, suma calculata pe numar de zile pt 2018, baza fiind un ordin al ministerului educatiei.
Eu nu înțeleg de ce la taxă e 4.500 de lei școlarizarea iar la buget 10.400, în condițiile în care programa e la fel, iar diploma de licență are aceeași valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata 2 ani facultate facuti la buget larisa1990gl larisa1990gl Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Prietenul meu a fost admis la o facultate, loc la buget in 2009 unde a stat pana in 2011, acest al ... (vezi toată discuția)
Retinere diploma original ovidana ovidana Am si eu o intrebare. In urma cu doua luni am intentionat sa ma inscriu la examenul de licenta la o facutate particulara ( am terminat studiile in urma ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie facultate de drept marius_fky@yahoo.com marius_fky@yahoo.com Buna ziua. Am o situație foarte ciudată. Sunt polițist si am dorit o diplomă de drept. In 2015-2016 am urmat cursurile Facultății de drept din cadrul ... (vezi toată discuția)