avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce profesii juridice nu intra in urmatoarea categorie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce profesii juridice nu intra in urmatoarea categorie ce pot ...

Ce profesii juridice nu intra in urmatoarea categorie ce pot sa aleg sa fac
-Personal cu funcţie de decizie (funcţionar public aflat
temporar într-o funcţie din viaţa politică sau socială, cu atribuţii
de interpretare şi aplicare a legilor în vigoare în domeniul său de
activitate)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 26 August 2021

Cornel Vasile a scris:

Executorul poate intra in categoria mentionata de dvs.

Ok atuncea din avocat, notar, funcționar public, parlamentar care din astea le pot face inteleg ca executor nu pot.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notar public poate fi cel care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene, cetatean al unui stat apartinand Spatiului Economic European sau cetatean al Confederatiei Elvetiene si are domiciliul sau resedinta in Romania;
b) are capacitate deplina de exercitiu;
c) este licentiat in drept;
d) nu are antecedente penale rezultate ca urmare a savarsirii unei infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul ori a savarsirii cu intentie a unei alte infractiuni;
e) se bucura de o buna reputatie, constatata in conditiile stabilite prin statut;
f) cunoaste limba romana;
g) este apt din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei;
h) detine timp de 2 ani calitatea de notar stagiar, a absolvit Institutul Notarial Roman si a promovat examenul de definitivat sau a exercitat timp de cel putin 6 ani o functie de specialitate juridica si a promovat concursul de admitere in functia de notar public.

Poate ocupa o funcție publică persoana care îndeplinește următoarele condiții:
a) are cetățenia română și domiciliul în România;
b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
c) are vârsta de minimum 18 ani împliniți;
d) are capacitate deplină de exercițiu;
e) este apt din punct de vedere medical și psihologic să exercite o funcție publică. Atestarea stării de sănătate se face pe bază de examen medical de specialitate, de către medicul de familie, respectiv pe bază de evaluare psihologică organizată prin intermediul unităților specializate acreditate în condițiile legii;
......

Poate fi membru al unui barou din România cel care îndeplinește următoarele condiții:
a) are exercițiul drepturilor civile și politice;
b) este licențiat al unei facultăți de drept cu durata stabilită de lege;
c) nu se găsește în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege;
d) este apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea profesiei.
....

(extras din actele normativ care reglementeaza profesia de notar si avocat, respectiv Codul Administrativ pentru fucntionar public )
Ultima modificare: Joi, 26 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate explica cineva o procedura bm2 bm2 Buna , Mi-ar placea sa devin notar am vazut ca sunt 2 modalitati 1 fie lucrez 6 ani intro functie juridica si pe urma dau fie devin notar stagiar.Eu acuma ... (vezi toată discuția)
Avocat, judecator, notar, procuror, mediator sau jurist Ioana1029 Ioana1029 sunt studenta si inca nu sunt hotarata ce sa aleg. avocat, judecator ,notar, procuror ,sau mediator.de fapt cine imi poate explica exact care st pasii pentru ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc georgemih75 georgemih75 ce trebuie sa fac pentru a deveni executor judecatoresc? (vezi toată discuția)