avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru asigurator

In cadrul unui proces civil de partaj unul din bunurile aflate in litigiu este un autoturism achizitionat prin credit , pentru care eu achit exclusiv ratele lunare de 3 ani de zile. Acest lucru este demonstrat printr-o expertiza contabila ale carei concluzii sunt depuse la dosar.Procesul de partaj se afla in stadiul de apel la Tribunalul Hunedoara, solutia ramanand in pronuntare la data de 30.10.2009 , autoturismul fiind inclus in lotul subsemnatului in urma hotararii .
Problema este ca masina s-a aflat exclusiv in posesia fostei sotii ,care a luat-o odata cu cheile si actele masinii imediat dupa introducerea actiunii de divort in urma cu 3 ani ,iar de atunci o foloseste in exclusivitate.Desi am incercat sa am acces la folosinta masinii prin plangeri penale la politie, atat Politia cat si Procuratura nu m-au ajutat sa pot utiliza si eu autoturismul, comunicarile lor spunand ca se va vedea la partaj cine va dobandi masina.
Dupa cei 3 ani de cand dureaza procesul de partaj am castigat eu masina , care se afla insa la fosta sotie. Pentru a proteja autoturismul de o eventuala distrugere intentionata inainte de a intra in posesia mea si pentru a usura mai tarziu procedura de executare, as dori sa cer instituirea unui SECHESTRU ASIGURATOR asupra acestuia . Trebuie sa platesc o cautiune pentru acest lucru si ce valoare ar avea cautiunea sau taxele judiciare care trebuie platite?
Cum pot proteja masina ? Fosta sotie o poate lovi sau distruge intentionat inainte de a mi-o da in urma hotararii judecatoresti. exista alta solutie in afara sechestrului asigurator pentru a o proteja pana a ajunge in posesia mea?
Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:13, 8 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a preintampina orice probleme , sfatul meu este sa faceti o asigurare facultativa tip CASCO pentru masina! In acest fel veti sta linisttit si nu va mai fi nici un fel de problema si daca masina dispare!B-)
Asta in cazul in care dvs aveti o hotarare definitiva prin care vi se atribuie autoturismul!
:offtopic:
Oricum , fosta dvs sotie si-a realizat scopul! A folosit masina gratuit timp de 3 ani de zile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator suiram_007 suiram_007 In cadrul unui proces civil de partaj unul din bunurile aflate in litigiu este un autoturism achizitionat prin credit , pentru care eu achit exclusiv ratele ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator suiram_007 suiram_007 In cadrul unui proces civil de partaj unul din bunurile aflate in litigiu este un autoturism Peugeot 307 achizitionat prin credit , pentru care eu achit ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna seara, v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: sunt intr-un proces de partaj pentru un bun achizitionat 100% de mine (un autovehicul). Am demonstrat in ... (vezi toată discuția)