avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru asigurator

In cadrul unui proces civil de partaj unul din bunurile aflate in litigiu este un autoturism achizitionat prin credit , pentru care eu achit exclusiv ratele lunare de 3 ani de zile. Acest lucru este demonstrat printr-o expertiza contabila ale carei concluzii sunt depuse la dosar.Procesul de partaj se afla in stadiul de apel la Tribunalul Hunedoara, solutia ramanand in pronuntare la data de 30.10.2009 , autoturismul fiind inclus in lotul subsemnatului in urma hotararii .
Problema este ca masina s-a aflat exclusiv in posesia fostei sotii ,care a luat-o odata cu cheile si actele masinii imediat dupa introducerea actiunii de divort in urma cu 3 ani ,iar de atunci o foloseste in exclusivitate.Desi am incercat sa am acces la folosinta masinii prin plangeri penale la politie, atat Politia cat si Procuratura nu m-au ajutat sa pot utiliza si eu autoturismul, comunicarile lor spunand ca se va vedea la partaj cine va dobandi masina.
Dupa cei 3 ani de cand dureaza procesul de partaj am castigat eu masina , care se afla insa la fosta sotie. Pentru a proteja autoturismul de o eventuala distrugere intentionata inainte de a intra in posesia mea si pentru a usura mai tarziu procedura de executare, as dori sa cer instituirea unui SECHESTRU ASIGURATOR asupra acestuia . Trebuie sa platesc o cautiune pentru acest lucru si ce valoare ar avea cautiunea sau taxele judiciare care trebuie platite?
Cum pot proteja masina ? Fosta sotie o poate lovi sau distruge intentionat inainte de a mi-o da in urma hotararii judecatoresti. exista alta solutie in afara sechestrului asigurator pentru a o proteja pana a ajunge in posesia mea?
Fara actele masinii si fara ca un asigurator sa vada starea masinii, tinand cont de faptul ca acestea sunt la fosta sotie, nu pot incheia nici o asigurare facultativa Casco pentru protejarea autoturismului.
Totusi SECHESTRUL ASIGURATOR nu e cea mai buna solutie in acest caz? Ce costuri si ce alte dificultati implica cererea unui sechestru pana la rezolvarea problemei? Ce alte solutii as putea gasi in scopul rezolvarii necazului meu?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: suiram_007 , utilizator 12:43, 9 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator suiram_007 suiram_007 In cadrul unui proces civil de partaj unul din bunurile aflate in litigiu este un autoturism Peugeot 307 achizitionat prin credit , pentru care eu achit ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator suiram_007 suiram_007 In cadrul unui proces civil de partaj unul din bunurile aflate in litigiu este un autoturism achizitionat prin credit , pentru care eu achit exclusiv ratele ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna seara, v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: sunt intr-un proces de partaj pentru un bun achizitionat 100% de mine (un autovehicul). Am demonstrat in ... (vezi toată discuția)