avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator decedat / Actele au ramas la nepot
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator decedat / Actele au ramas la nepot

Bună seara. Eu locuiesc în Brăila iar bunica mea a locuit în Focșani. Era singura persoană care se ocupa de administrația blocului, din cate știu eu nu există un președinte sau cenzori de exemplu, ea le făcea pe toate. Bunica mea a decedat iar eu ca nepot, am moștenit absolut tot de pe urma ei. În apartament am găsit toate actele de la asociația de proprietari, ce ar trebui să fac eu cu ele? Le pot preda undeva la primărie? Bunica e decedată de două săptamani și pană acum nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu are cine să ia apa de la locatari, nu are cine să se îngrijească de managementul blocului. Am o responsabilitate mare pe mine pe care nu mi-am dorit-o, nu am niciun fel de pregătire în domeniu. Legal, care sunt pașii de urmat? Respect și mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:37, 22 August 2021
Conform legii 196/2018- art. 10 ar trebui sa existe la primaria din Focsani un compartiment specializat in indrumarea si controlul asociatiilor de proprietari. Contactati primaria si expuneti-le problema.
[ link extern ]
Initial ,discutati cu locatarii din bloc daca exista alte persoane cu care bunica dv exrcita responsabilitatea de administrare imobil de locuit in comun
Legal ar trebui sa existe reprezentant legal=presedinte,comitet executiv ,cenzor/comisie de cenzori
Daca nu exista echipa manageriala,atunci strangeti intreaga documentatie si va prezentati la serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie si predati actele cu incheiere de proces verbal de predare primire
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele ... Ralucia Ralucia Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele de bloc, vicepreședintele și cenzorul sa fie locatarii în același bloc. Daca administratorul ... (vezi toată discuția)
La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)