avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! As dori sa stiu daca dupa dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! As dori sa stiu daca dupa dezbaterea succesiunii ...

Buna seara! As dori sa stiu daca dupa dezbaterea succesiunii dupa sotul meu decedat, pot sa vand apartamentul si sa cumpar unul mai mic, avand in intretinere un minor de 15 ani.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
Flavia Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:30, 22 August 2021
Dacă unul dintre moștenitori este minor, nu puteți vinde decât cu încuviințarea instantei de tutela.
Contactați un avocat sa va ajute în acest demers.
Multumesc.Deci totusi se poate.Este absurd sa nu se poata.Imi este foarte dificil sa il intretin de aceea vreau sa il vand, nu fac nimic in dezavantajul copilului.
Multumesc! Astept un raspuns de la un avocat daca exista aici si s-a confruntat cu o speta similara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, dar mai aveți de așteptat.
Cota parte unui minor nu se poate vinde chiar asa, pocnind din degete.
Dacă vânzarea este sau nu în interesul minorului, este un aspect pe care îl va aprecia instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire petroniki petroniki Buna ziua.acum 7 ani sotul meu a decedat ...am un fiu de 6 ani.am ramas cu o casa si un spatiu comercial pe care as vrea sa le vand.precizez ca nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Bună seara! nasul nostru a decedat în urmă cu aprox. 1 an ... danycosty danycosty Bună seara! Nasul nostru a decedat în urmă cu aprox. 1 an de zile, iar in masa succesorală a intrat și un autoturism. Moștenitorii, adică nașa, și ... (vezi toată discuția)
Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)