avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate obține certificat de moștenitor PE CALITATE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate obține certificat de moștenitor PE CALITATE in aceste conditii?

Se poate obține certificat de moștenitor PE CALITATE in aceste conditii?


Un vecin de pe scara de vizavi are următoarea problemă:
- are un testament de la un bătrânel văduv - decedat cu 6 decenii în urmă. A dezbătul succesiunea, a obținut certificat de moștenitor, au mai trecut 2 decenii de atunci până în prezent;
- recent a descoperit că soția bătrânelului legatar avea un teren forestier pe numele ei. S-a interesat și a aflat că bătrânelul moștenea 3/4 din acest teren (ei nu au avut copii) și restul ar reveni unor rude de gradul 4 (strânepoți ai unor frați ai soției bătrânelului),
- a obținut certificatul de deces al soției bătrânelului.

1. Cum poate vecinul nostru să obțină un certificat pe calitate înainte de dezbaterea succesiunii pentru a plăti impozitul anual?
2. Pentru terenul forestier se plătește acel 1% impozit către stat?
3. Mai au dreptul strănepoții la partea de teren după aceste 6 decenii de pasivitate?
4. Dacă nu doresc strănepoții să plătească acel 1%, iar vecinul plătește, i se cuvine lui tot terenul?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:27, 23 August 2021
1. Cu certificatul de calitate de mostenitor nu poate plati impozitul anual.
2. Da, pentru orice bun imobil pentru care se dezbate succesiunea la mai mult de 2 ani de la data decesului se plateste impozitul de 1%.
3. Da.
4. Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatarul testamentar. i se mai cuvine acest drept? avem un vecin ... Silvia1945 Silvia1945 Legatarul testamentar. I se mai cuvine acest drept? Avem un vecin în comisia de cenzori care are următoarea problemă: - o bătrânică din satul de ... (vezi toată discuția)
Pierderea terenului agricol dat in arenda si a dividendelor anuale daca nu se dezbate succesiunea in 3 ani de la decesul mamei? mariapopescu65 mariapopescu65 Mama a decedat acum 2 ani. Mostenitorii ramasi sunt doar cei doi copii, eu si fratele, deoarece sotul, tatal nostru,a dat renuntare notariala la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)