avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara! A fost o bătaie intr-o seara pe timp de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara! A fost o bătaie intr-o seara pe timp de pandemie, ...

Bună seara! A fost o bătaie intr-o seara pe timp de pandemie, eram afara cu un baiat si cu o fata aproape de casa fetei, băiatul si-a primit un pumn de la altul, Dupa am fost chemate la poliție sa dam declarații , dar mama băiatului a zis sa spunem ca eram în apropierea casei băiatului, asa ca am mințit unde eram. Ce pot face acum ca să îndrept acest lucru? Sau să retrag declarația?
Cel mai recent răspuns: Andrada Dobocan , utilizator 09:41, 9 Septembrie 2021
Ați dat declarație în calitate de martor?
Dacă da, puteți sa va retrageți declarația, însă pentru a nu păți nimic, trebuie ca retragerea declarației sa se încadreze în anumite momente stabilite de lege.
Astfel, art. 273 alin. 3 cod penal stabilește
Autorul nu se pedepsește dacă își retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reținere, arestare ori de punerea în mișcare a acțiunii penale sau în alte cauze înainte de a se fi pronunțat o hotărâre ori de a se fi dat o altă soluție, ca urmare a mărturiei mincinoase.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
Andrada Dobocan, utilizator

Andrada Dobocan a scris:

Ați dat declarație în calitate de martor?
Dacă da, puteți sa va retrageți declarația, însă pentru a nu păți nimic, trebuie ca retragerea declarației sa se încadreze în anumite momente stabilite de lege.
Astfel, art. 273 alin. 3 cod penal stabilește
Autorul nu se pedepsește dacă își retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reținere, arestare ori de punerea în mișcare a acțiunii penale sau în alte cauze înainte de a se fi pronunțat o hotărâre ori de a se fi dat o altă soluție, ca urmare a mărturiei mincinoase.

Deci dacă merg și zic că vreau să retrag declarația, totul o sa fie ok?
Doar dacă va încadrați în momentul procesual stabilit de articolul pe care vi l-am trimis. Trebuie sa aflați în ce stadiu procesual este dosarul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la declaratie de martor florin 71 florin 71 Buna ziua, as vrea un răspuns din partea dvs. in urmatoarea problema. Am fost citat ca martor intr-un proces civil privind legalitatea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 dolar dolar am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)
Am vrut să ajut un coleg și m-am dus ca martor la dezbaterea unei succesiuni, dar nu am cunoscut decedatul. Îmi pot retrage declarația? Daniel DRG Daniel DRG Buna seara! Astazi am fost luat de un coleg ca sa ii fiu martor fratelui tatalui sau intr-o declaratie de succesiune cred. Mi-a fost spus ca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)