Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa descuiata dar inchisa, iar dupa ce a luat bunul , vazand ca vine proprietarul a sarit pe geamul opus intrarii dupa care a sarit si gardul curtii disparand cu bunul ?
Daca nu are caracteristicile prev.in mod expres in teztul de lege al art.208 c.pen.(furtul calificat) este vorba despre o infractiune de furt prev.de art.208 c.pen.
Fuga de la locul faptei,nu poate fi considerata escaladare,macar si din punct de vedere etimologic.
Escaladarea presupune urcarea pe ceva pentru a ajunge la obiectul de furat.
Trebuie vazute celelalte prevederi ale art.209 c.pen.despre care nu ati facut vorbire la descrierea modului de operare al infractorului/infractorilor(daca este mai mult de unul)
Sa le vedem:
"a/de doua sau mai multe persoane impreuna;
b/de o persoana avand asupra sa o arma sau o substanta narcotica;
c/de catre o persoana mascata ,deghizata sau travestita;
d/asupra unei persoane aflate in imposibilitatea de a-si exprima vointa sau de a se apara;
e/intr-un loc public
f/intr-un mijloc de transport in comun;
g/in timpul noptii;
h/in timpul unei calamitati;
i/prin efractie,escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate sau a unei chei mincinoase;"
Singura posibilitate ca care ramene pentru ca infrcatiunea sa fie furt calificat este ca aceasta sa fie savarsita in timpul noptii,in caz contar este vorba doar despre infractiunea de furt prev.de art.208 c.pem
Amenda
toader oana
Acum 3 zile am fost prinsa in carrefour cu produse in valoare de 300 Ron.Am fost dusa la camera de interpelare dupa care am predat marfa furata si agentii ... (vezi toată discuția)