avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani proveniti dintr-o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani proveniti dintr-o mostenire

Buna ziua, am si eu urmatoarea problema: mi-am pierdut ambii parinti si am facut, dupa amandoi, dezbaterea mostenirii, fiind singurul mostenitor. Recent am descoperit in casa o suma importanta de bani, in euro, ce as dori sa ii depun la banca. Din pacate nu stiu exact provenienta lor, doar ca au fost schimbati in euro inainte de intrarea in UE (cel mai probabil au provenit din faptul ca parintii mei au facut bisnita cu chestii din Turcia/Polonia, cum se obisnuia acum multi multi ani). Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac pentru a intra in legalitate, daca se poate spune asa, cu acesta suma de bani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:26, 23 August 2021
daca tineti musai, mergeti la acelasi notar, declarati suma, va emite un suplimet la certificatul de mostenitor si apoi declarati la banca ca e mostenire.
Mai aveti varianta sa depuneti banii pe rand sau sa ziceti ca sunt economii, ceea ce si sunt, doar ca nu ale dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune adimanea adimanea Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Este vorba de o familie sot, sotie si doi copii casatoriti. Unul dintre copii are la randul lui un copil, deci un ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare teren obtinut din mostenire dilaural dilaural Buna, am si eu nevoie de o informatie va rog: Mama si unchiul meu au un teren mostenit de la tatal lor. Au un cumparator si ar vrea sa-l vanda. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)