In luna octombrie,20 mai precis, mi-a fost suspendat permisul de conducere pt. 3 luni in apropiere de Verona.Mentionez ca eram in momentul intoarcerii in Romania.Nu lucrez si nici nu sunt rezident in Italia.As ruga pe cine e in tema cu legislatia italiana in domeniu cum pot intra in posesia permisului dupa cele 3 luni de suspendare?Unde trebuie sa ma adresez mai exact?
Permisul de conducere retinut in ITALIA ramane in custodia cazermei de carabinieri pe raza careia s-a produs contraventia.
Nu vi s-a dat nici o hartie la mana orivreun nr de telefon unde sa ii contactati?
Bafta!Va astept cu detalii.
Am adresa Chesturii pe procesul verbal . Problema e daca e necesar sa ma deplasez la Verona sau la expirarea perioadei de suspendare Politia italiana trimite din oficiu Politiei romane permisele retinute ? Exista o posibilitate de a intra in posesia permisului fara sa ma deplasez?Am incercat sa aflu amanunte de la Serviciul permise Vaslui insa persoana de serviciu (ofiter, cred) si-a declinat competenta...Multumesc mult pt. raspuns!
Permisul nu ramane la carabinieri. Dupa 5 zile ei il predau prefecturii competente (probil Verona in cazul tau), in 15 zile se stabileste perioada suspendarii, se transmite si la italieni si la romani ca permisul cutare e suspendat si cand se apropie sfarsitul suspendarii il trimit la un consulat roman ca sa-l dea celor din Romania care ti-au emis permisul.
Mai intreaba la serviciul permise Vaslui cand se implinesc cele 3 luni de suspendare.
Cum te-ai intors in Romania daca ti-au retinut permisul? Ti-au dat ceva dovada ca sa poti circula?
Bineinteles ca am platit-o chiar la Chestura din Verona.Am avut,totusi ,noroc ca mi-au dat dovada inlocuitoare si am reusit astfel sa ajung in regula acasa.In caz contrar...
Suspendarea expira luna aceasta pe 20.E totusi bina ca il expediaza in Romania.Oricum ,cred,mai devreme de luna martie nu cred ca voi intra din nou in posesia lui.Am sa incerc sa iau din nou legatura cu serviciul permise din Vaslui-poate imi vor da toate detaliile.