Buna ziua. Am achitat un avans pentru prestare de servicii ( construirea unui gard) in suma de 5000 lei pe 22.05.2021 .Am primit decat chitanta fiscala de la firma fara precontract. .Lucrarea urma sa se efectueze in termen de 2 luni de la achitarea avansului.Din pacate nu am mai primit niciun raspuns de la prestatori in urma numeroaselor sesizari.Saptamana trecuta am transmis mesaj administatorului , pentru restituirea sumei . Din nou nici un raspuns. Va rog sa ma ajutati cu informatii privind demersurile legale pentru recuperarea avansului.Multumesc frumos!
Buna ziua, este recomandabil sa transmiteti o notificare societatii respective prin care sa iipuneti in intarziere cu privire la restituirea sumei si ulterior, daca nu se conformeaza, aveti la indemana actiune in instanta pentru recuperare.
Solutionarea plangerii penale dureaza, veti astepta ani de zile si nu va garanteaza recuperarea sumelor. Faceti in paralel demersuri civile pana nu dispare societatea sau patrimoniul acesteia.
Multumesc.Notificarea trebuie autentificata la un notar sau avocat? Sau transmit o adresa care are confirmare de primire prin posta prin care specific termenul de incasare al avansului si care cuprinde toate informatiile specifice? Acest pas imi este neclar.