avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am achitat un avans pentru prestare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am achitat un avans pentru prestare de servicii ( ...

Buna ziua. Am achitat un avans pentru prestare de servicii ( construirea unui gard) in suma de 5000 lei pe 22.05.2021 .Am primit decat chitanta fiscala de la firma fara precontract. .Lucrarea urma sa se efectueze in termen de 2 luni de la achitarea avansului.Din pacate nu am mai primit niciun raspuns de la prestatori in urma numeroaselor sesizari.Saptamana trecuta am transmis mesaj administatorului , pentru restituirea sumei . Din nou nici un raspuns. Va rog sa ma ajutati cu informatii privind demersurile legale pentru recuperarea avansului.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:51, 27 August 2021
Buna ziua, este recomandabil sa transmiteti o notificare societatii respective prin care sa iipuneti in intarziere cu privire la restituirea sumei si ulterior, daca nu se conformeaza, aveti la indemana actiune in instanta pentru recuperare.
~ Conținut șters la cerere ~
Am facut sesizare la politie pentru inselaciune si la ANPC.Astept raspunsul oficial pentru a trimite o notificare .Multumesc!
Solutionarea plangerii penale dureaza, veti astepta ani de zile si nu va garanteaza recuperarea sumelor. Faceti in paralel demersuri civile pana nu dispare societatea sau patrimoniul acesteia.
Multumesc.Notificarea trebuie autentificata la un notar sau avocat? Sau transmit o adresa care are confirmare de primire prin posta prin care specific termenul de incasare al avansului si care cuprinde toate informatiile specifice? Acest pas imi este neclar.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aș dori să recuperez suma de 1250 ron pe care am ... istvan.boda istvan.boda Bună ziua, Aș dori să recuperez suma de 1250 RON pe care am plătit-o în avans unui mester care trebuia să renoveze baia din apartamentul nostru. După ... (vezi toată discuția)
Am dat 1000€ avans unui agent imobiliar pentru rezervarea unei case pe care ulterior a vândut-o altcuiva, iar acum întârzie foarte mult restituirea banilor. este legal cum procedează? zaharel zaharel Buna ziua; In luna octombrie 2018 am optat pt un credit ipotecar. Am gasit o casa printr-o agentie imobiliara ; am rezervat o ; s a facut evaluarea ; iar ... (vezi toată discuția)
Contract agenție turism digi2012 digi2012 Am un contract cu o agenție de turism, din care am achitat 50%, urmând să achit restul de 50% înainte de 29 aprilie. Daca renunț la sejur, din cauza ... (vezi toată discuția)