avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, Aș dori să recuperez suma de 1250 RON pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, Aș dori să recuperez suma de 1250 RON pe care am ...

Bună ziua,

Aș dori să recuperez suma de 1250 RON pe care am plătit-o în avans unui mester care trebuia să renoveze baia din apartamentul nostru. După mai multe zile în care nu a venit, sau a apărut doar pentru a spune că va reveni a doua zi (dar nu s-a întâmplat), i-am comunicat că doresc să angajez pe altcineva și să-mi returneze avansul. De atunci, nu a mai răspuns la telefon.

Am o factură și o chitanță pentru avansul plătit, emise de firma lui.

Aș dori să vă rog să mă sfătuiți cu privire la pașii pe care îi pot urma într-un astfel de caz și cum pot recupera suma plătită.

Vă mulțumesc anticipat,
Istvan.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:10, 3 Noiembrie 2023
Buna ziua, in primul rand recomandabil ar fi sa ii adresati o notificare de punere in intarziere cu privire la restituirea sumei. In cazul in care nu se conformeaza notificarii, singura varianta, este sa chemati in judecata firma.
Cerere cu valoare redusa în instanta e soluția relativ la îndemână...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achitat un avans pentru prestare de servicii ( ... Daniela272 Daniela272 Buna ziua. Am achitat un avans pentru prestare de servicii ( construirea unui gard) in suma de 5000 lei pe 22.05.2021 .Am primit decat chitanta fiscala de la ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul nu a respectat intelegerea casutza casutza Buna ziua, Am urmatoare speta la care va rog frumos un sfat juridic: O persoana fizica a vandut unui SRL cantitate de produse. Intre vanzator si cumparator ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe chirie dorinpetcu84 dorinpetcu84 Buna ziua.acum o luna de zile am fost la cineva in chirie.dupa 2 zile am ales sa plec.problema este ca deja am platit chiria pe luna respectiva.i-am spus ... (vezi toată discuția)