salariul compensator se acorda dupa un anumit nr de luni lucrate intr-o firma iar daca da dupa cate luni?LA MULTI ANI TUTUROR UN AN NOU BUN VA DORESC si multumesc tuturor pt raspunsuri.
Acordarea salariului compensator nu este conditionata de vechimea in munca, acesta se acorda numai in situatia desfacerii CIM pentru motive care nu tin de persoana salariatului,pentru toti salariatii aflati in aceasta situatie.
Sunt unele CCM la nivel de unitate care acorda un anumit numar de salarii compensatorii in functie de vechime.
am fost angajata 7luni mi sa spus de la firma ca doar dupa 9luni se acorda salariul compensator am fost in preaviz pana pe 1 ian dar inca nu am primit nici decizie nici nimic mi~au spus ca mai dureaza dar nu inteleg de ce c ma sfatuiti sa merg la firma personal pt ca decat am sunat
Faceti o cerere pe care o trimiteti angajatorului si in care solicitati plata salariului compensator in conformitate cu art 78(1) din CCM unic la nivel national,urmare a incetarii raportului de munca din motive ce nu ţin de persoana salariatului.