avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul compensator

salariul compensator se acorda dupa un anumit nr de luni lucrate intr-o firma iar daca da dupa cate luni?LA MULTI ANI TUTUROR UN AN NOU BUN VA DORESC si multumesc tuturor pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 15 Ianuarie 2010
Acordarea salariului compensator nu este conditionata de vechimea in munca, acesta se acorda numai in situatia desfacerii CIM pentru motive care nu tin de persoana salariatului,pentru toti salariatii aflati in aceasta situatie.

Sunt unele CCM la nivel de unitate care acorda un anumit numar de salarii compensatorii in functie de vechime.
La ce salariu compensator va referiti?
Cel oferit in caz de concediere pe motive care nu tin de persoana salariatului?
am fost angajata 7luni mi sa spus de la firma ca doar dupa 9luni se acorda salariul compensator am fost in preaviz pana pe 1 ian dar inca nu am primit nici decizie nici nimic mi~au spus ca mai dureaza dar nu inteleg de ce c ma sfatuiti sa merg la firma personal pt ca decat am sunat
da concediere in baza articolului 65 al 1
Faceti o cerere pe care o trimiteti angajatorului si in care solicitati plata salariului compensator in conformitate cu art 78(1) din CCM unic la nivel national,urmare a incetarii raportului de munca din motive ce nu ţin de persoana salariatului.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii cf oug 98/99 silone silone Buna tuturor, in cazul in care societatea la care lucrez va face concediere colectiva, suntem obligati sa aplicam prevederile OUG 98/99, art 32 cu privire ... (vezi toată discuția)
Referitor la procedura concedierii colective cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta:O societate comerciala care nu are contract colectiv de munca in vigoare, a ... (vezi toată discuția)
Retineri salarii compensatorii dan_nicolae dan_nicolae buna, va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)