avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită un sfat va rog...
Discuție deschisă în Executare silită

un sfat va rog...

Se mai poate efectua compensarea unui debit daca pentru acel debit am primit o ordonanta civila irevocabila in cadrul procedurii somatiei de plata.Adica SC X are o creanta fata de SC Y , o da in judecata si obtine acea ordonata civila irevocabila.Apoi SC X se hotarasete sa compenseze ....Mai poate sa faca compensarea ?
Cel mai recent răspuns: Razvan Iulian Neatu , Avocat 13:57, 30 August 2006
prin somatia de plata debitorului i s-a acordat un termen in care poate achita de buna voie. dupa expirarea acestui termen creditorul poate trece la executare silita. am spus ca POATE, nu-l obliga nimeni. X se poate folosi de acea ordonanta sau poate uita de ea.
concluzie: nu obliga cu nimic
partile ajung la o intelegere. pot stinge debitul cum doresc ele. important este ca sa accepte creditorul.
sigur ca se poate face compensarea, daca partile sunt de acord si daca sunt indeplinite conditiile impuse de art. 1143 si urm. cod civil.
datoriile se sting prin mai multe feluri, iar compensatia e una din ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare obligatii intre 3 parti - ce contracte folosim? cadmo cadmo Buna ziua am urmatoarea situatie: - o persoana fizica straina X a acordat un imprumut catre o firma romaneasca A la care asociat unic este Y, tot cetatean ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la bugetul de stat Maria64 Maria64 prin natura activitatii firmei pe care o conduce si administreaza o buna prietena, luna de luna are de incasat de la bugetul de stat sume considerabile......in ... (vezi toată discuția)
Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie oana vultur oana vultur Buna ziua, am urmatoarea intrebare: SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda) SC Y SRL are in propietate 5 ... (vezi toată discuția)