avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare inainte sau dupa 1 septembrie 2021. Buna ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare inainte sau dupa 1 septembrie 2021. Buna ziua! Imi pregatesc dosarul pentru pensionare (anticipata ...

Buna ziua! imi pregatesc dosarul pentru pensionare (anticipata partiala). De la 1 septembrie se schimba modalitatea de calcul a pensiei? Daca da, ar fi mai bine sa depun dosarul inainte de 1 septembrie?
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
11Carmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: 11Carmen , utilizator 09:59, 25 August 2021
Nu exista niciun text de lege care sa dispuna ca de la 1 septembrie se schimba modalitatea de calcul a pensiei.

Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii va intra in vigoare la data de 01.09.2023.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 58.8 ani, sunt cadru didactic si doresc sa ies in pensie anticipata ... gherghelmariana gherghelmariana Am 58.8 ani, sunt cadru didactic si doresc sa ies in pensie anticipata partial , mentionez ca am o vechime de 39,11 ani .As vrea sa stiu daca este diferit ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat ... CristinaBej CristinaBej Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat pe lângă pensia mea? (vezi toată discuția)
Mamele eroine se pot pensiona mai repede din luna septembrie? ... Marianageorgeta Marianageorgeta Mamele eroine se pot pensiona mai repede din luna septembrie? Sau s-a amanat si aceasta lege? (vezi toată discuția)